ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η γελοιότητα δεν έχει τελικά όριο στην Ελλάδα


Όταν η ανοησία καταλήγει να εξελιχθεί σε πολιτική τα πράγματα για μια χώρα σαφώς δεν πάνε καλά. Αυτό άλλωστε βιώνει η Πατρίδα μας τελευταία. Την αλήστου μνήμης δεκαετία του του ’80 η «φιλειρηνική πολιτική γειτονίας» είχε γίνει κανόνας. Έτσι με έκπληξη, τουλάχιστον, αντίκριζε κανείς μεγαλοπρεπείς ταμπέλες που έγραφαν «(τάδε πόλη), αποπυρηνικοποιημένη περιοχή» και ο κάθε σοβαρός πολίτης ή έσκαγε στα γέλια ή έκλαιγε από την επίδειξη της ελληνικής πολιτικής ανοησίας.
Φαίνεται όμως πως τα τελευταία παθήματα, τα οποία όφειλαν να μας βάλουν μυαλό, αγνοούνται συστηματικά από ορισμένους, οι οποίοι πάνω από όλα θέτουν τις ιδεοληψίες τους και το μικροπολιτικό όφελος. Έτσι συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου στον Πειραιά και πορεία προς την πλατεία Κοραή πραγματοποιούν η Εθνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τις αντίστοιχες Επιτροπές των δήμων Πειραιά, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού.
Αιτία, η άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «CVN-65 Entrerprise», το οποίο θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή στον Περσικό Κόλπο και θα παροπλιστεί στη συνέχεια. Η οργανωτική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Ελένη Παπαδοπούλου, τόνισε ότι το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται σε εντατική επιφυλακή στη Μεσόγειο και στον Περσικό Κόλπο για να λάβει μέρος πιθανόν σε πολεμικές ενέργειες στην περιοχή.
Προφανώς μετά την πορεία της κυρίας Παπαδοπούλου, το αεροπλανοφόρο ίσως αποφασίσει να αυτοβυθιστεί, προχωρώντας και αυτό σε μια «δημοκρατική» κίνηση. Ως πότε οι μικρόνοες θα επιδιώκουν να κάνουν πολιτική σε αυτή τη χώρα, ασχέτως του αν δικαιούνται να εκφράζουν και αυτοί τις απόψεις τους; defence point gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου