ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μια απίστευτη πράξη ανθρωπιάς που συγκλονίζει το διαδίκτυο


Σε μια Ελλάδα που αιμορραγεί καθημερινά, που μαστίζεται από φτώχεια και ανεργία, που το χαμόγελο πλέον σπάνια σχηματίζεται στα χείλη πολλών, τελικά αποδεικνύεται πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
 Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε μια νεαρή κοπέλα πριν από λίγες μέρες στην προσωπική της σελίδα στο facebook και αφηγήθηκε ένα περιστατικό που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια της.Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:

«Πριν από λίγο στα ΑΒ Αγίας Παρασκευής, στο ταμείο είναι ένα γηραιός ρακένδυτος με 3-4 κονσέρβες κι ένα γκαζάκι. Η νεαρή ταμίας τον κοιτάει και του λέει «Φύγετε κύριε, η εταιρεία μας δικαιολογεί κάποια δωρεάν καλάθια». Τις δίνει 1000 ευχές. Μόλις εκείνος απομακρύνεται, ανοίγει την τσάντα της και βάζει τα χρήματα στο ταμείο από το πορτοφόλι της. Πεταγόμαστε 2-3 που έχουμε μείνει κάγκελο και της λέμε να τα πληρώσουμε εμείς. Μας κοιτάζει αυστηρά: «Εγώ το αποφάσισα, εγώ θα τα πληρώσω. Ελάτε, παρακαλώ, μην δημιουργείτε ουρά». Ένα κοριτσάκι τόσο δα. Πόσα να παίρνει; 500Ε; Πολλά λέω. Αλληλεγγύη, ρε.»
Στην ανάρτηση της εκτός από τα εκατοντάδες like, πολλά ήταν και τα σχόλια του κόσμου που επικρότησε την ευγενική χειρονομία της νεαρής εργαζόμενης του super market.
Εμείς ένα έχουμε να πούμε… όσο υπάρχει ανθρώπια, υπάρχει και ελπίδα… Ας ευχηθούμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της!
entertv.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο στην κοπελιτσα,στην αυριανη ελληνιδα μανα.
    Ευχομαι ολοψυχα να ναι καλοτυχη στη ζωη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή