ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Aνακούφιση: Άνοιξε πάλι η αγορά πετρελαίου της Ρωσίας για την Ελλάδα



Άνοιξε πάλι η αγορά πετρελαίου της Ρωσίας καθώς απ'ότι φαίνεται διακανονίστηκε ένα μέρος του τεράστιου χρέους των ΕΛΠΕ προς την Ρωσία και έτσι η εταιρεία αγόρασε....Ρωσικό αργό Ουραλίων μέσω της εταιρείας
Vitol, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Κατ'αυτό τον τρόπο γίνεται η πρώτη προσπάθεια να απεξαρτηθεί η χώρα από το Ιρανικό πετρέλαιο που λόγω του γεγονότος ότι το Ιράν είναι η μοναδική χώρα που εξακολουθούσε να προμηθεύει πετρέλαιο με ανοικτή πίστωστη στην χρεοκοπημένη Ελληνική οικονομία η εξάρτηση είχε φτάσει στο 100% για τα νέα συμβόλαια και συνολικά πάνω από το 50% του πετρελαίου.
Σύμφωνα με αναφορές στο Reuters ,τον Φεβρουάριο, σε διαπραγματεύσεις με τα ΕΛ.ΠΕ. για προμήθεια Λιβυκού πετρελαίου βρίσκονται η Ελβετική Totsa, θυγατρική της Τοtal, και η Mercuria.
Σύμφωνα με τις πηγές, τις προμήθειές της προς την Ελλάδα ενδέχεται να αυξήσει και η Ελβετική Glencore , μία από τις λίγες εταιρίες που συνέχισε να συναλλάσσεται με την Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης.
Τα ΕΛ.ΠΕ. προβλέπεται να εξοφλούν τους traders με προϊόντα διύλισης, τα οποία θα μπορούν να πωλούνται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου