ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

" Φρούτα και λαχανικά από Τουρκία, τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη"




Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στη Γερμανία από τον περιβαλλοντική οργάνωση 
Greenpeace, περιέχει μια προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα που καλλιεργούνται στην Τουρκία, δήλωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επικαλούμενο σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βατάν’.

Η έκθεση της Οργάνωσης βασίζεται στα αποτελέσματα μελέτης που ανατέθηκε σε... εμπειρογνώμονες της Greenpeace για 76 διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών που πωλήθηκαν κατά την περίοδο 2009-2010, σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα και χώρους πώλησης φρούτων και λαχανικών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σε μερικά από τα δοκιμασμένα φρούτα και λαχανικά ανιχνεύτηκαν  χημικά πάνω από τα αποδεκτά όρια.

Στο 50 τοις εκατό των υπό δοκιμή προϊόντων εντοπίστηκαν φυτοφάρμακα.
Οι πιπεριές, τα αχλάδια και τα σταφύλια που παράγονται στην Τουρκία, μπήκαν στην πρώτη θέση του καταλόγου των πιο επικίνδυνων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της έρευνας των 76 διαφορετικών ειδών φρούτων και λαχανικών.

Η τουρκική τηλεόραση ανέφερε ότι  η Τουρκία, είχε λάβει προειδοποιήσεις πρώτα από τη Ρωσία, αλλά και από την Ουκρανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, ότι τα γεωργικά προϊόντα της που εξάγονται περιέχουν ουσίες επιβλαβείς στην ανθρώπινη υγεία με τα χημικά κατάλοιπα που περιέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου