ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πούτιν υπόσχεται να προστατεύσει τους χριστιανούς, όπου και αν διαμένουν


Γαλλικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Voltaire Network 
με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin δεσμεύτηκε να κάνει την προστασία των διωκόμενων χριστιανών ανά τον κόσμο μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής του, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2012.

Σε επίσημη συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε ο Putin την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και εκπροσώπων διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπενθύμισε στον Putin ότι οι χριστιανικές μειονότητες καταπιέζονται σε ορισμένες χώρες, όπως το Ιράκ, η Αίγυπτος, το Πακιστάν και η Ινδία, και προέτρεψε τον Ρώσο πρωθυπουργό να αναγάγει την αναζήτηση λύσεων σε αυτό το πρόβλημα σε μια από τις κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής του στο μέλλον.

"Οπωσδήποτε θα γίνει αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία", απάντησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, και υπογράμμισε τη σημασία της επίλυσης αυτού του προβλήματος παγκοσμίως.

Σημειωτέον ότι η μεγαλύτερη κοινότητα ορθόδοξων χριστιανών της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στη Συρία.

Στην ίδια συνεδρίαση, όπου συναντήθηκαν εκπρόσωποι διαφόρων δογμάτων, ο Putin τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας θρησκευτικής αγωγής σε όλα τα ρωσικά σχολεία, προσθέτοντας ότι τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να διδάσκονται από ειδικευμένους θεολόγους ή ιερείς.

Σύμφωνα με το ρωσικό Σύνταγμα, η ανεξιθρησκεία θα πρέπει να προστατεύεται, αφού η ρωσική κοινωνία είναι πολυπολιτισμική. Στα σχολεία, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην ιστορία μιας από τις τέσσερις μεγάλες θρησκείες: Ορθοδοξίας, Ισλάμ, Ιουδαϊσμού και Βουδισμού. Τα μαθήματα αυτά είναι υποχρεωτικά, καθώς και τα μαθήματα κοινωνικής ηθικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου