ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ 2012 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.



alt

Το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα Χρύσα ΚουβελιώτουΗ Ελληνίδα αστροφυσικός θα βραβευτεί για τη δράση και την προσφορά της στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ακόμα ένα διεθνούς κύρους βραβείο.

Η έγκριτη επιστήμων εργάζεται στο Marshall Space Flight του NASA Center, στο Huntsville της Alabama. Το βραβείο Daniel Heineman απονέμεται κάθε χρόνο από τους ιθύνοντες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής (AIP) και την American Astronomical Society (ΑΑΣ) ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της, οι εκπρόσωποι της American Astronomical Society αναφέρουν τους λόγους απονομής του βραβείου Daniel Heineman στην Ελληνίδα αστροφυσικό:
«Το βραβείο της απονέμεται για τα εκτεταμένα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις της στους τομείς των εκρήξεων ακτίνων τύπου γάμμα και magnetars. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι ικανότητες της δρ. Κουβελιώτου στη δημιουργία συνεργασιών, στην αποτελεσματικότητα και τις γνώσεις που αφορούν στις παρατηρήσεις πολλαπλού μήκους κύματος».

Οι εκπρόσωποι του AIP συμπλήρωσαν πως το ευχάριστο γεγονός της βράβευσης ενός διακεκριμένου επιστήμονα, όπως είναι η δρ. Κουβελιώτου, αποτελεί αναγνώριση για ολόκληρο τον κλάδο, από τον οποίο έχουν προκύψει σημαντικές ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο, αλλά και προσδιοόρισαν τη θέση μας στο σύμπαν.

«Είμαι πολύ ευγνώμων και είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μου από την επιστημονική κοινότητα με αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο», δήλωσε η δρ. Κουβελιώτου και πρόσθεσε:
«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που βλέπω την αναγνώριση των συνεργασιών, τις οποίες θεωρώ ότι αποτελούν σήμερα ένα απαραίτητο εργαλείο στην επιστημονική έρευνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου