ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

67 Καθηγητές Πανεπιστημίου ζητούν: Έξοδο από το Μνημόνιο και στάση πληρωμών. ΠΗΓΗ: 67 Καθηγητές Πανεπιστημίου ζητούν: Έξοδο από το Μνημόνιο και στάση πληρωμών.


Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας - Η Γερμανία να πληρώσει το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις
Ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν η χώρα μας να καταγγείλει το Μνημόνιο, να κηρύξει στάση εξωτερικών πληρωμών και να ζητήσει από τη Γερμανία την εξόφληση του κατοχικού δανείουκαι τις πολεμικές επανορθώσειςαπευθύνουν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια εξήντα επτά διακεκριμένοι επιστήμονες. 


Μεταξύ αυτών, πάντως, δεν περιλαμβάνεται σχεδόν κανένας από τους λεγόμενους προβεβλημένους καθηγητές και ακαδημαϊκούς που περιοδεύουν στα Μέσα Ενημέρωσης, μη θέλοντας προφανώς να δυσαρεστήσουν οικονομικούς και άλλους παράγοντες.
Στην επιστολή τους προς τον κ. Παπούλια (κοινοποιήθηκε και στους πολιτικούς αρχηγούς) οι 67 σημειώνουν ότι η συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου με την οικονομική ύφεση και την περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους που προκαλεί, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,
 σε μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού λόγω περαιτέρω αύξησης της ανεργίας, ενώ οι πόλεις θα καταστούν αβίωτες εξαιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης.
Επισημαίνουν ακόμη ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης ή αναδιάρθρωσης του χρέους θα οδηγούσε σε ελεγχόμενη πτώχευση υπό τους πλέον δυσμενείς όρους, που θα υπαγορευθούν από άλλους.
Μόνη λύση, κατά τους 67, είναι η καταγγελία του Μνημονίουπροβάλλοντας νομικούς όρους και ατέλειες κατά την υπογραφή του, την αντισυνταγματικότητα των όρων του και την απουσία αλληλεγγύης των πλουσίων (ανεπτυγμένων) χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι Έλληνες αυτήν τη στιγμή αισθάνονται ταπεινωμένοι και ανίσχυροι», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η έξοδος από την πολιτική των Μνημονίων θα ανυψώσει το ηθικό του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και για την περιφρούρηση των εθνικών μας συμφερόντων».
Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω:
Απόστολος Αθανασάκης, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Ιωάννα Αναστασοπούλου, Αντώνιος Ανδρεάτος, Θεόδωρος Αντίκας, Χάρης Αποστολόπουλος, Κώστας Αρβανίτης, Ιωάννης Αρβανιτογιάννης, Βασιλική Αρωνιάδου-Αντεργιάσκα, Βύρων Ασημακόπουλος, Αντώνης Βαρδουλάκης, Μιχαήλ Βελγάκης, Νικόλαος Βερναδάκης, Αγγελική Μπουριέλ, Μαρία Γερογιαννάκη-Χριστοπούλου, Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Στέλλα Δασκαλοπούλου, Σάββας Γ. Ελευθεριάδης, Χρήστος Κ. Ευαγγελίου, Μαρία Ζαφειροπούλου, Κλεάνθης Θραμπουλίδης, Πολ Ιωαννίδης, Βάνια Καζαντζή, Θωμαΐς Κακούλη-Ντουάρτε, Δημήτριος Καλαματιανός, Δέσποινα Καραγιάννη, Παναγιώτης Καραφωτιάς, Ιωάννα Κατσιαδάκη, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, Σπύρος Κατσίφης, Βασίλειος Χ. Κελεσίδης, Δημοσθένης Κώστας, Ηλίας Κουρούμαλης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Γεώργιος Κυριακού, Αναστάσ. Λαζαρίδης, Ιωάννης Λυριτζής, Σωτήρης Κ. Μανώλης, Λευτέρης Μέρμηγκας, Ελίζαμπεθ Μεταλληνού-Κατσαρά, Αντώνης Μοσχοβάκης και Περικλής Νεάρχου. 


ΠΗΓΗ: secret real truth.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου