ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίου


Με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την επανέναρξη της νομοθετικής παραγωγής της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και περιλαμβάνει τις διατάξεις για το άνοιγμα των χερσαίων μεταφορών και άλλων επαγγελμάτων αλλά και μέτρα για την επέκταση των αδειών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Πιο αναλυτικά, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή για να ανακοινωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην συνεδρίαση της Ολομέλειας. Την Τετάρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε την Πέμπτη να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) ενώ τα κόμματα της αριστεράς θα καταψηφίσουν τόσο επί της αρχής όσο και τα άρθρα.

Επιπροσθέτως, έντονες αντιδράσεις κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς θα υπάρξουν και για την διαδικασία εξπρές με την οποία επιλέγει η κυβέρνηση να φέρει ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο.

Από την άλλη, όπως ήδη έχει επισημάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – και κάθε άλλου κρίσιμου νομοσχεδίου της κυβέρνησης – αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και την έναρξη της διαδικασίας του PSI η οποία έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου