ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Εισβολή τουρκικού πολεμικού στόλου στην Κύπρο τις επόμενες ώρες – Οι πολιτικάντηδες μας κατάπιαν την γλώσσα τουςΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποφάσισε για να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο με την πλήρη αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και την πλήρη ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης Ανα(ν)στασιάδη, να στείλει στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια. Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη πήραμε την πρώτη γεύση αφού το τουρκικό ερευνητικό εισήλθε εντός του οικοπέδου 3 υπό την συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου.
Η φρεγάτα Gökçeada θεωρείται από τους Τούρκους το τελειότερο όχημα του πολεμικού τους ναυτικού, διαθέτει ελικοδρόμιο για πολεμικά ελικόπτερα τελευταίου τύπου και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μακρού βεληνεκούς ενώ στελεχώνεται από επίλεκτο προσωπικό του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.
Σε πρώτη φάση της ακραίας αυτής κίνησης αποφασίστηκε να σταλεί η φρεγάτα Gökçeada, μαζί με δύο υποβρύχια, ενώ οι προκλήσεις δεν θα μείνουν μέχρις εδώ αφού τις επόμενες μέρες οι κινήσεις τους θα εντατικοποιηθούν καθώς σχεδιάζεται και η αποστολή περισσότερων πολεμικών ναυτικών δυνάμεων για μόνιμη παρουσία στην περιοχή.
Μάλιστα ο τουρκικός στόλος, όπως έγινε γνωστό από τα τούρκικα ΜΜΕ, θα χρησιμοποιεί το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, αυτό που κάποιοι καλοθελητές δικοί μας συζητούν να ανοίξει μαζί με την επιστροφή της Αμμοχώστου, υπό την εποπτεία της Ε.Ε. που θα αποτελούσε ΔΗΘΕΝ γέφυρα επικοινωνίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών. Παραμύθια της Χαλιμάς. Στόχος τους είναι να προχωρήσουν στην πλήρη στρατικοποίηση της περιοχής που ένεκα των εξελίξεων έχει αποκτήσει ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία, δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα στον Ανα(ν)στασιάδη και τους προσκυνημένους της παρέας τους.
Αναφέρουν επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, βρίσκεται στην περιοχή από τις 21 Σεπτεμβρίου και σκοπεύει να παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του ακόμα και σε διαμφισβητούμενες για εκείνους θαλάσσιες εκτάσεις, εννοώντας φυσικά εντός των Κυπριακών χωρικών υδάτων, όπως αυτό έγινε τις τελευταίες μέρες με την κυβέρνηση να παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει.
Η ακραία πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας συνάδει με την όλο και μεγαλύτερη παρουσία της στην πολύ ευαίσθητη και αρκετά εύφλεκτη αυτή περιοχή ενώ όσο υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της κυριότητας των ενεργειακών κοιτασμάτων για τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την κυπριακή κυριότητα τους, η παρουσία κατ’ αυτούς κρίνεται αναγκαία.
Η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει τις έρευνες αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις, που φυσικά δεν θα υπάρξουν ούτε από τους μειοδότες της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά ούτε της Κυπριακής. Τα οφέλη είναι τεράστια στην περιοχή αφού υπάρχουν τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου, που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορη την τουρκία βλέποντας ότι βρίσκει διάπλατα ανοικτές τις πόρτες και τα σκυλιά δεμένα.
Στόχος της είναι να τονίσει την παρουσία της και σαν καθοριστικός παράγοντας για τις γενικότερες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, προσπαθώντας να εκβιάσει έτσι ώστε το φυσικό αέριο να περάσει μέσω Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα πιο πάνω δεν αποτελούν αποκύημα της δικής μας φαντασίας αλλά είναι γραμμένα στον τουρκικό τύπο και αυτό εκδηλώνει την σοβαρότητα της κατάστασης.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βλέποντας την αδράνεια της κυβέρνησης και τους πολιτικάντηδες μας του κ(υ)νοβουλίου να έχουν καταπιεί την γλώσσα τους, παραχωρώντας γη και ύδωρ στον απολίτιστο γείτονα "αδελφό", στον φόβο μην μας κακοχαρακτηρίσουν οι διεθνείς εταίροι, καλεί τους συμπατριώτες μας με υψηλό το Εθνικό Φρόνημα να παραμείνουν πιστοί στα ιδανικά της πατρίδας και του Έθνους μας, αδιαφορώντας για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες που υπάρχουν.
Η Κύπρος διέρχεται μια δύσκολη καμπή με τις προκλητικές ενέργειες της τουρκίας και δυστυχώς οι πολιτικάντηδες μας κρίνονται για ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Αν αδυνατούν οι υπερ«πατριώτες» της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να προασπίσουν τα Εθνικά μας συμφέροντα τότε είναι καιρός να τα μαζέψουν και να πάνε σπίτια τους. Η παρουσία τους και μόνο στην ηγεσία αυτού του τόπου είναι επιζήμια και άκρως επικίνδυνη για το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας.
Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου