ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι διαβόητοι μισθοφόροι της Blackwater στην Ουκρανία - Οπλισμένοι στους δρόμους του Ντόνετσκ


 
Στο Ντόνετσκ στη ρωσόφωνη πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας έκαναν την εμφάνισή τους μισθοφόροι της εταιρείας Blackwater (νυν Academi), κάτι που αφήνεται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Πρόκειται για την επιβεβαίωση της είδησης που πρώτο το defencenet.gr είχε μεταδώσει για την χρήση τους από την κυβέρνηση του Κιέβου. Βαριά οπλισμένοι άνδρες εμφανίζονται στους δρόμους της πόλης χωρίς διακριτικά τη στιγμή που διαδηλώσεις τουλάχιστον 10.000 ρωσόφωνων βρίσκονταν σε εξέλιξη.
Άνδρες χωρίς διακριτικά φαίνεται να τρέχουν τους δρόμους της πόλης και διαδηλωτές φωνάζουν δείχνοντές τους  "Blackwater,blackwater".
Οι άνδρες εικονίζονται να προσπαθούν να εκφοβίσουν τους διαδηλωτές και τρέπονται σε φυγή όταν το πλήθος φωνάζει το όνομα της αμαρτωλής εταιρείας. Ουδείς ασχολείται με το νέο της όνομα. Όλοι γνωρίζουν το παλιό.
Τα δυτικά ΜΜΕ όπως η Daily Mail προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας οτι δεν είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν άνδρες χωρίς διακριτικά και ότι ο Β. Πούτιν  μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό ως αφορμή για να επέμβει στην Ανατ.. Ουκρανία.
Παραδόξως όμως για τους άντρες χωρίς διακριτικά στην Κριμαία που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι είναι άνδρες των ρωσόφωνων δυνάμεων αυτοάμυνας, η εφημερίδα παρουσιάζεται απόλυτα σίγουρη ότι πρόκειται για Ρώσους στρατιώτες.
Μέχρι τώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι άντρες της Academi-Blackwter η όπως αλλιώς θα ονομάζεται στο μέλλον έχουν αναπτυχθεί σε πολλές ρωσόφωνες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου