ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οργισμένη η μητέρα της Μυρτούς με Α.Γεωργιάδη


 
Δεν φτάνει που ...η οικογένεια της Μυρτούς δεν έχει πάρει ακόμα ούτε δολάριο από τα χρήματα που υποτίθεται συγκεντρώθηκαν για να βελτιωθούν οι συνθήκες θεραπείας της 15χρονης, έρχεται τώρα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης να υποστηρίζει ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρωθούν τα νοσήλια σε νοσοκομείο της  Βοστώνης. Μια υποχρέωση που έχει το ελληνικό κράτος.
 
Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού. Μαρία Κοτρώσου έδωσε τη δική της απάντηση στον υπουργό. μέσω της e-εφημερίδας «Πρωϊνή». «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν γιά το παιδί μου, την Μυρτώ, από την Ομογένεια, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα (σ.σ. για τα χρήματα του εράνου). Μόνο Δικαστήριο (στην Μασσαχουσέττη) θα επιλύσει το θέμα» είπε τηλεφωνικά η κ. Κοτρώτσου.
 
Ο υπουργός δήλωσε στην Βοστώνη (όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση φοιτητικού συλλόγου του Χάρβαρντ), σε συνέντευξή του: «Αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».
Όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα:
 
- Ο έρανος της Ομοσπονδίας Βοστώνης γιά την Μυρτώ, ήταν παράνομος.
- Οι 130 χιλιάδες δολάρια ΔΕΝ συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό, που ψευδώς και παραπλανητικά επικαλείται ο κ. υπουργός, παρασυρόμενος από »συστάσεις» της παρανομούσας τοπικής Ομοσπονδίας Βοστώνης.
 
- Με την υπόθεση των χρημάτων του εράνου, ασχολείται ήδη η εισαγγελία και η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ.
 
Ομογενείς, σχολιάζοντας την ανεύθυνη δήλωση του υπουργού Υγείας της Ελλάδας, τονίζουν: «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης, που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει που θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που έδωσαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά αμερικάνικης μη κερδοσκοπικής εταιρίας; Που νομίζει ότι απευθύνεται;
 
Σε υπηρεσία του υπουργείου του; Τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, Δεν δόθηκαν για να πάνε έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει αυτό τις δεσμεύσεις του και τις ανακολουθίες του».
 
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι εταιρία που έδωσε στην Ομοσπονδία Βοστώνης το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο για την Μυρτώ, ζητά να της επιστραφούν τα χρήματα (5.000 ευρώ) επειδή «δεν διατέθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν». Η Ομοσπονδία αρνείται να τα επιστρέψει και η εταιρία προειδοποιεί με νομικά μέτρα και καταγγελία στον εισαγγελέα.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου