ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΕΙΔΗΜΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ! ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ - «Λουκέτα ο Άδωνις - μπλόκα εμείς»!

      Δε θα κλείσουν τελικά …αβρόχοις ποσί για τον Άδωνι Γεωργιάδη τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς γιατροί και εργαζόμενοι σκληραίνουν την απεργιακή τους στάση και επιχειρούν σήμερα να αποτρέψουν τα λουκέτα στα πολυϊατρεια του πρώην ΙΚΑ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Με διαδικασίες εξπρές ξενικά τελικά η κινητικότητα για γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ καθώς κλείνουν τα πολυϊατρεία  του Οργανισμού και αρχίζει η διαδικασία του …πάγου.
Και μπορεί για την Αττική να μην αποτελεί μέγιστο θέμα όπως υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης λόγω της δίμηνης απεργία, για την περιφέρεια όμως το λουκέτο αποτελεί πρόβλημα για τους ασφαλισμένους. 
Άλλωστε συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ όλων των ειδικοτήτων στους οποίους θα μπορούσαν να απευθυνθούν δωρεάν οι ασφαλισμένοι της περιφέρειας, δεν υπάρχουν παντού. 
Όμως σήμερα ο κ. Γεωργιάδης βάζει σήμερα λουκέτα στα πολυϊατρεία και ξεκινά την κινητικότητα των 8500 υπαλλήλων (ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό) του ΕΟΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περάσουν στο νέο σύστημα στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) με βάση πια και τον νόμο που ψηφίστηκε. 
Γιατροί και εργαζόμενοι μπαίνουν στον πάγο με το 75% του μισθού τους για έναν μήνα, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, οπότε και τα πολυιατρεία θα ξανανοίξουν. Ωστόσο είναι άγνωστο αν ο στόχος θα επιτευχθεί και η κινητικότητα δε θα ξεπεράσει τον έναν μήνα καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισε επίσημα η καταγραφή από τους περιφερειάρχες υγείας, των κενών και των ελλείψεων που υπάρχουν στις μονάδες υγείας και τα κέντρα υγείας, για να μπορούν να μεταφερθούν όσοι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ απομείνουν. 
Είναι άλλωστε σχεδόν βέβαιο ότι εκατοντάδες γιατροί του πρώην ΙΚΑ δε θα επιλέξουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα και να κλείσουν τα ιατρεία τους κι έτσι θα απολυθούν αυτοδικαίως με βάση το νόμο. 
Πάντως οι γιατροί ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν από τις 25 Νοεμβρίου, επιχειρώντας να εμποδίσουν το λουκέτο σήμερα στα πολυιατρεία. Μάλιστα η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ καλεί προσωπικό και ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμο τους. Θεωρούν άλλωστε ότι η ενέργεια του σφραγίσματος είναι έκνομη δεδομένου ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για το νέο σύστημα το ΠΕΔΥ δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, όπως αναφέρουν. 
Τα …όργανα είχαν ήδη αρχίσει από την περασμένη Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με έγγραφό της προς όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, έχει δώσει τελεσίγραφο έως σήμερα να γίνει εξπρές καταγραφή των υλικών και να γίνει παράδοση των κλειδιών και της υποδομής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων. Υποστηρίζει ότι μετά την απογραφή και την παράδοση, οι μονάδες θα ανοίξουν σε έναν μήνα υπό το νέο καθεστώς και με διαφορετική μορφή δηλαδή ως κέντρα υγείας αστικού τύπου με 24ωρη λειτουργία (πιθανώς σε δεύτερη φάση).
Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης δε δίστασε να προειδοποιήσει-απειλήσει τους γιατρούς μέσω του …αγαπημένου του κοινωνικού δικτύου twitter: «Όσοι κρατήσουν Πολυιατρεία, ας γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της φύλαξης. Κάθε ζημία θα τους καταλογίζεται μέσω των ΔΟΥ τους» απεφάνθη.
Στο μεσοδιάστημα πάντως και μέχρι να ανοίξουν πάλι οι πύλες των πολυιατρείων υπό το ΠΕΔΥ αυτή τη φορά, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ χωρίς καταβολή αντίτιμου επίσκεψης, από τα Κέντρα Υγείας όπου υπάρχουν αλλά και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων εάν και εφόσον βρουν και εκεί ραντεβού καθώς σήμερα η αναμονή είναι πολλών μηνών. 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2tZaVP1iU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου