ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες

mploka-agrotes

Συνεχίζονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα, δύο ημέρες πριν το πανελλαδικό μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα. 
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιήσουν αγρότες από τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, των Βασιλικών και των Μουδανιών, όπως γνωστοποίησε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γρηγόρης Παπαθεοδώρου. Η πομπή αναμένεται να ξεκινήσει από τα Πράσινα Φανάρια στις 11 το πρωί.
Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας έχουν κανονίσει να συναντηθούν το απόγευμα με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν τι μπορεί να γίνει και να ανατραπεί η «λαθεμένη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί», όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων.
Στην Πέλλα οι αγρότες πρωτίστως προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ -σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Χρήστο Καμτζή, εντός της ημέρας θα πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς των οδοστρωμάτων στα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Οι σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην σημερινή κινητοποίηση. Άλλοι αγρότες των Σερρών δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών, όπου τα έχουν παρατεταγμένα και να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.
Οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα κλείσει στις 11 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας.
Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Αγρότες της Βοιωτίας μαζί με συναδέλφους τους απο την ευρύτερη περιοχή πρόκειται αύριο να κλείσουν το δρόμο συμβολικά στα μπλόκα του Κάστρου και της Ανθήλης επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 2.30 μ.μ., σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, Γιάννη Βάγκο.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου