ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέα γεωστρατηγικά δεδομένα: Ο Σ.Σοϊγκού ανακοίνωσε την έλευση του ρωσικού Στόλου


Μέσα σε 24 ώρες ο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο δηλώσεις του ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέϊ Σοϊγκου, επιβεβαίωσε μία ακόμα αποκλειστικότητα του defencenet.gr (διαβάστε σχετικά: Ελλιμενισμοί και υποστήριξη πλοίων του ρωσικού Στόλου σε ελληνικά λιμάνια ): Ότι η Ρωσία θα μπορεί εφ'εξής να ελλιμενίζει και να συντηρεί τα πλοία της σε ελληνικά ναυπηγεία και λιμάνια.
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε ότι "Μπορούμε να πηγαίνουμε τα πλοία του στόλου της Μεοσγείου στην Ελλάδα για συντήρηση και υποσήτιρξη στα ελληνικά λιμάνια και ναυπηγεί"!
To RIA Novosti, ουιαστικά αναμεταδίδει το χθεσινό ρεπορτάζ του defencenet.gr και σημειώνει επίσης ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε στον Έλληνα ομόλογό του Δ.Αβραμόπουλο ότι "Η Μόσχα θέλει να βοηθησει την Ελλάδα οικονομικά και η ανάθεση σε ελληνικά ναυπηγεία μικροεπισκευών, όπως και της υποστηριξής τους είναι μια τέτοια κίνηση".
Βασικά οι Ρώσοι έχουν στο μυαλό τους τα ναυπηγεία του Νεωρίου, όπου μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990, πλοία του ρωσικού Στόλου (βοηθητικά) συντηρούντο και υποστηρίζονταν, φυσικά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και αλλα μικρότερα ναυπηγεία, όπως της Χαλκίδας.
Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 είχε κλείσει την πρώτη συμφωνία για υποστήριξη των βοηθητικών πλοίων του ρωσικού στόλου της Μεοσγείου στο Νεώριο.
Υπολογίζεται ότι κατ'έτος θα υποστηρίζονται περίπου 20 ρωσικά πλοία, 15 του Στόλου της Μεσογείου και ορισμένα απότον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας που επικουρικά θα βρίσκονται στην Μεσόγειο.
Να πούμε ότι η συμφωνία αυτή και σε στρατηγικί επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντική και σε στρατηγικό επίπεδο, αφού βάζει τον ρωσικό Στόλο, όχι απλά στο Αιγαίο, αλλά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου