ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χάος στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω ΕΟΠΥΥ -Εως και ένα χρόνο η αναμονή για ένα ραντεβού

Χάος στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω ΕΟΠΥΥ -Εως και ένα χρόνο η αναμονή για ένα ραντεβού
Μπροστά σε ένα Γολγοθά βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς, που λόγω της κατάρρευσης του ΕΟΠΠΥ καλούνται να περιμένουν μέχρι και 12 μήνες για ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Τα νοσοκομεία «πνίγονται» από αναρίθμητους ασθενείς, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά σε ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το λιγοστό προσωπικό.
Σύμφωνα με το iatropedia.gr, είναι ενδεικτικό ότι τα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπου κλείνονται ραντεβού με γιατρούς εξειδικευμένους, έχουν αναμονή ακόμη και ενός χρόνου.
Οπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας «η εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο λόγω των τεράστιων κενών σε γιατρούς ορίζεται μετά από αρκετούς μήνες, μερικές φορές μάλιστα ορίζεται μετά από ένα ολόκληρο χρόνο. Δεν υπάρχει συνεπώς καμιά δυνατότητα να αναπληρώσουν τα Νοσοκομεία τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα από την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε λίγες μέρες θα γίνουν μόνιμα εξαιτίας της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ από την κυβέρνηση».
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου