ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Να οι επενδύσεις.. Σε Τούρκους και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης!

asteras-vouliagmenisΆλλα μας έλεγαν και άλλα βγήκαν στη συνέχεια… Ο τουρκικός όμιλος Dogus, που πήραν και τη μαρίνα του Αλίμου, είναι τελικά ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με ποσοστό 33,75% και όχι κοντά στο 15% που είχε ειπωθεί αρχικά.

Διαβάστε λοιπόν, ποιοι αγοράζουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ. Το άρθρο από το euro2day.gr:

Ο τουρκικός όμιλος Dogus, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ποσοστό 33,75%, ενώ με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν τα κρατικά επενδυτικά «οχήματα» του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι.

Στο επενδυτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα συμμετέχει με 25% το Abu Dhabi Investment Council, τμήμα του κολοσσιαίου κρατικού επενδυτικού βραχίονα του Αμπου Ντάμπι, μέσω της Hanover investment (Luxembourg) SA.

Το Abu Dhabi Investment Council είχε διαχωριστεί προ ετών από το κρατικό επενδυτικό όχημα του εμιράτου, την Abu Dhabi Investment Authority η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 630 δισ. δολάρια. Ποσοστό 25% του σχήματος που απέκτησε τον Αστέρα κατέχει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public institution for social security State of Kuwait).

Το υπόλοιπο 16,25% του σχήματος, όπως αναφέρει το Euro2day.gr, στο οποίο περνάει η «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» μοιράζονται σειρά επενδυτικών ομίλων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι AGC Equity partners private equity secondary fund I LP, AGC Equity partners special opportunities fund I LP που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της αραβικών συμφερόντων AGC, η λιβανέζικων συμφερόντων BB Real Estate holding SAL, η γερμανικών (;) συμφερόντων Doric Investments Inc και M1 Alpha Capital Limited.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επισημαίνουν πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι να εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο των νέων ιδιοκτητών. Εκτιμάται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) δεν θα έχει εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2014, ενώ θα προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου της «Αστήρ Παλλάς» με εισφορά σε είδος (θα εισφέρει το ακίνητο που ελέγχει) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου