ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Kλείνει το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη ! 123 άνθρωποι στο δρόμο και νέο σοκ για την κοινωνία

alumil

123 εργαζόμενοι μένουν στο Δρόμο μετά την από φαση του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά να κλείσει το εργοστάσιο της εταιρίας αλουμινίου Αλουμύλ, στην Ξάνθη. Η είδηση ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους και έχει προκαλέσει σοκ.
Στη μονάδα της Ξάνθης, που πριν την εσωτερική αναδιάρθρωση του Ομίλου ανήκε στη θυγατρική Αλουνέφ, εργάζονται πάνω από 123 ;aτομα ενώ η Dιοίκηση της εταιρείας κάλεσε τους εργαζομένους την Πέμπτη να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση και υποσχέθηκε την καταβολή αποζημίωσης όπως και ένα ποσό ως πριμ.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης, ανέφερε στο XanthiPress,gr ότι η Διοίκηση σε συνεργασία με τη νομικό του Κέντρου έχουν απευθυνθεί ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας και κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να ελέγξουν κατά πόσο είναι νόμιμες οι ενέργειες της εργοδοσίας.
Το Φεβρουάριο και το Μάρτιο η εταιρία είχε προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις περίπου 40 ατόμων, που είχαν δικαιωθεί στα δικαστήρια.Το εργοστάσιο της Ξάνθης είχε μπει στο παραγωγικό δυναμικό του Ομίλου το 2001 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, κυρίως για την ελληνική αγορά.
xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου