ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΕΝΕΡΓΗ Η ΤΗΛ.ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕN... ΚΑΙΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ! ΒΡΕ Α, ΣΤΟ ΔΙ@ΛΟ!



Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς, από σήμερα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2313 325501, προκειμένου όσοι αντιλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις να μπορούν να ενημερώσουν την Περιφέρεια, ώστε στη συνέχεια να γίνονται έλεγχοι εκπομπών ρύπων από συνεργεία της διεύθυνσης περιβάλλοντος. 
“Θα συλλέγουμε πληροφορίες από τους πολίτες ώστε οι έλεγχοί μας να είναι πιο στοχευμένοι”, επισημαίνει ο κ. Παπάς και αναφέρει ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και οι νέες υποδομές περιλαμβάνουν τζάκια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πλέον για λόγους θέρμανσης. Το αντικείμενο δε των ελέγχων θα αφορά κυρίως την αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων, προϊόντων επιπλοποιίας, χαρτιών, πλαστικών, υφασμάτων, σκουπιδιών, καλωδίων και ελαστικών καθώς και ξυλείας εμποτισμένης με χημικά (για αργή καύση και εύκολο άναμμα).
Επιπλέον ο αντιπεριφερειάρχης διευκρινίζει ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι των κλιμακίων της διεύθυνσης Εμπορίου στην αγορά προκειμένου να διαπιστώνεται αν στις συναλλαγές που γίνονται στην αγορά καυσίμων τηρούνται οι αγορανομικές διατάξεις. Την ίδια στιγμή η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης διατυπώνει πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο ώστε τα στερεά καύσιμα να “συνοδεύονται” από πιστοποιητικό καταλληλότητας της καύσης τους προκειμένου να προστατεύεται το περιβάλλον και να μειώνεται η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Στο μεταξύ, αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και Εμπορίου, που καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο δειγματοληψίας, βάσει της οποίας η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρήσει σε ελέγχους στα μη βιομηχανικής χρήσης βιοκαύσιμα (π.χ. Πέλετ).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου