ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κάποιοι μας ''αγάπησαν'' ξαφνικά ...Ανακάλυψαν την ''Ελλάδα των εξτρεμιστών'' τα Διεθνή ΜΜΕ

Κάποιοι μας ''αγάπησαν'' ξαφνικά ...Ανακάλυψαν την ''Ελλάδα των εξτρεμιστών'' τα Διεθνή ΜΜΕ

Την εκμετάλευση μιας δολοφονίας ,χωρίς να αναφέρουν λέξη για την άμεση σύλληψη του δράστη και την προσαγωγή του στη Δικαιοσύνη ,αναφέρουν  με πηχαίους τίτλους και ασχολούνται τα δήθεν σοβαρά ΜΜΕ του παγκόσμιου ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου με στόχο την Ελλάδα  !


Που μας οδηγούνε όμως οι δήθεν φίλοι της Ελλάδος που μας νοιάζονται και ανακάλυψαν μια άλλη Ελλάδα απο την  Ελλάδα της Δημοκρατίας που ξέρουμε !

Για δεύτερη ημέρα, χθες, σχεδόν όλα τα μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, την κηδεία του, τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Κερατσίνι, καθώς και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

«Τα ελληνικά ΜΜΕ απαιτούν δράση κατά της Χρυσής Αυγής», γράφει στο blog της ηGuardian. «Αντισταθείτε, το τέρας του ναζισμού σκοτώνει» αναφέρουν το ΓαλλικόΠρακτορείο (AFP) και η Deutsche Welle. 

«Η μέχρι πρότινος κινούμενη στο περιθώριο αντιμεταναστευτική Χρυσή Αυγή εξασφάλισε για πρώτη φορά πέρυσι, έδρες στο Κοινοβούλιο και εξελίχθηκε στο τρίτο κατά σειρά κόμμα με τη μεγαλύτερη επιρροή, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστά της τάξης του 15%. 

Ο θάνατος του Φύσσα σηματοδοτεί την πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η φερόμενη βίαια δράση των ακροδεξιών στοιχίζει την ζωή σε έναν Έλληνα» τονίζει το TIME.

Στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του 34χρονου αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το CNN, επισημαίνοντας ότι το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα «εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα που διέρχεται την έκτη χρονιά ύφεσης».

Για κύμα βίαιων επεισοδίων μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC, ενώ δημοσιοποιεί βίντεο με αστυνομικούς οι οποίοι συνεργάζονται με κάποιους με πολιτικά και πετούν πέτρες ή δέρνουν διαδηλωτές.  
 
Επεισόδια 
Στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία και στις εφόδους της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται η γαλλική Le Monde, ενώ φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα επεισόδια φιλοξενούν τόσο η ιταλική εφημερίδα Corriere della Seraόσο και η γαλλική Liberation.

«Η Χρυσή Αυγή που ποντάρει στην καλπάζουσα ανεργία και τη σοβαρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, θεωρείται ύποπτη για οργανωμένες επιθέσεις εναντίον μεταναστών» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Liberation.

«Εντείνεται η ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ελλάδα, αυξάνοντας επικίνδυνα τη λαϊκή οργή», σχολιάζει η γαλλική Le Soir.

veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου