ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 25 ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ...

monioydhs xreh 0
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 43χρονος Ανδρέας Μονιούδης, καθώς γύρω στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην οικία του στον Πύργο καταπίνοντας 25 χάπια του ασθενούς αδελφού του, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική δυσπλασία.
Τον 43χρονο Ανδρέα βρήκαν αναίσθητο η μητέρα του και η κουνιάδα του και αμέσως ειδοποίησαν τον τρίτο αδελφό του, ο οποίος και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου.
Ο 43χρονος Ανδρέας υπέστη δύο φορές καρδιακή ανακοπή και αφού υπεβλήθη σε πλύση στομάχου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, με τους γιατρούς να περιμένουν την παρέλευση 48ωρου για να επανεκτιμήσουν τα ιατρικά δεδομένα, καθώς ο οργανισμός του είναι επιβαρημένος. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Έκανε την απειλή του πράξη...
Ο 43χρονος Ανδρέας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά το τελευταίο διάστημα, καθώς ο «βρόχος» της ανεργίας τον έσφιγγε ψυχολογικά σε καθημερινή βάση. Έμεινε άνεργος ύστερα από 24 χρόνια τα περασμένα Χριστούγεννα και πλέον απειλείται με έξωση στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς αδυνατεί να καταβάλει τα ενοίκια.
Το «βουνό» των προβλημάτων υψώνεται τρομακτικά, αν συνυπολογιστεί ότι ο Ανδρέας Μονιούδης νοσηλεύεται ανασφάλιστος στο νοσοκομείο του Πύργου...
Όπως δήλωσε μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος, πριν από λίγες μέρες ζήτησε να συναντήσει τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ..Γερμανό για να του ζητήσει να συνδράμει στο πρόβλημά του με κάποιον τρόπο (στέγαση, εύρεση εργασίας), αλλά δεν τα κατάφερε. (σχετικό ρεπορτάζ)
Η απελπισία του ήταν τέτοιου μεγέθους, που αναφώνησε χαρακτηριστικά: «Έχω πάνω μου 8 ευρώ, με αυτά θα πάρω χάπια και θα αυτοκτονήσω»...
Το ίδιο μέλος στηλιτεύει την επιλεκτική αδιαφορία της Εκκλησίας αναφέροντας στην εφ. Πατρίς ότι «δεν βοηθάνε στη στέγαση, τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι παραχωρούν χώρους σε συλλόγους».
Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Πολιτείας
Πέρα από το δράμα του 43χρονου Ανδρέα, σε εξίσου δυσχερή θέση βρίσκεται ο έτερος αδελφός του, Γιώργος, ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια στον εγκέφαλο.
Πριν από λίγο καιρό η Πρόνοια του διέκοψε το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να περάσει εκ νέου από Επιτροπή του ΚΕΠΑ σε νοσοκομείο της Αθήνας. Όμως ο 44χρονος Γιώργος Μονιούδης δεν έχει καν τα χρήματα να ταξιδέψει στην Αθήνα, πόσω μάλλον να διαμείνει κάπου για μερικές ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανεξέτασής του.
Συνεπώς, ένας άνθρωπος διαπιστωμένα ασθενής καλείται εκ νέου να αποδείξει τη (σοβαρότατη) ασθένειά του, αφού πρώτα βάλει το χέρι στην –άδεια– τσέπη του...
«Δεν ζητάμε τίποτε παραπάνω από το να έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε τα προς το ζην. Μια δουλειά και τίποτε άλλο...» τονίζει στην εφ.Πατρίς ο τρίτος αδελφός του Ανδρέα, Αλέξανδρος, ο οποίος είναι επίσης άνεργος και προσπαθεί να βοηθά ταυτόχρονα τη γυναίκα του και τα παιδιά του, καθώς και τον αδελφό του με τη μητέρα του.
Να σημειωθεί πως όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει τον 43χρονο, έχει δημιουργηθεί αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα: 451/469833-95.
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου