ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: "Θα ανάψετε φωτιά πολέμου σ΄ όλη τη Μέση Ανατολή"

Την ώρα που η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif δήλωσε ότι κάθεπόλεμος εναντίον της Συρίας θα είναι ένας πόλεμος εναντίον ολόκληρης της περιοχής.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό ομόλογό του Χοσιάρ Ζεμπάρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βαγδάτη .
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί ένας πόλεμος στην περιοχή και προειδοποίησε ότι οι φλόγες της ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης θα μεταφερθούν σε κάθε χώρα στην περιοχή.
Ο Zarif καταδίκασε επίσης τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε θυμίζοντας ότι το Ιράν και το Ιράκ υπήρξαν θύματα των χημικών όπλων και έχουν υποφέρει από την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας στο θέμα αυτό.
Το σενάριο να προκληθεί ένα εκρηκτικό ντόμινο στη περιοχή μετά από την επίθεση στη Συρία δεν πρέπει να αφήνει κανένα αδιάφορο. Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυσή του από τα πρώτα 24ωρα της κρίσης ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης είχε αναλύσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο. Διαβάστε ΕΔΩ την ανάλυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου