ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Με εντολή ''άνωθεν'' η κατάρριψη του πεπαλαιωμένου Συριακού ΜΙ-17 ...απο τα Τούρκικα F-16!


  Η Κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε  ότι η Τουρκία «βιάστηκε» να καταρρίψει το στρατιωτικό συριακό ελικόπτερο που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 
ότι προσπαθεί με αυτές τις ενέργειες, να κλιμακώσει την ένταση κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων που φτάνουν τα 900χλμ.

«Η απόφαση από την τουρκική πλευρά να καταρρίψει το ελικόπτερο ήταν βιαστική, ιδιαίτερα καθώς το ελικόπτερο ήταν στο δρόμο της επιστροφής και δεν έχει χρεωθεί με καμία αποστολή μάχης», ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.

«Αυτό είναι η απόδειξη για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν προς τη Συρία η οποία επιχειρεί να αυξήσει την ένταση ώστε να κλιμακωθεί η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών »,συμπληρώνει η ανακοίνωση του συριακού στρατού. 

Το ελικόπτερο κατέρριψαν το απόγευμα της Δευτέρας δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, όταν το συριακό ελικόπτερο παραβίασε  τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Νέα ένταση μεταξύ Αγκυρας - Δαμασκού μετά την κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση παραβίαση των συνόρων της. θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας και την ασφάλεια του λαού μας μέχρις εσχάτων» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά την κατάρριψη του συριακού ελικοπτέρου κι ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για συνομιλίες με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, Κέρι, της Βρετανίας, Χέιγκ και της Γαλλίας, Φαμπιούς σχετικά με το καθεστώς Ασαντ και τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στη Συρία. 

Η συνοριακή γραμμή μεταξύ Συρίας και Τουρκίας έχει μήκος 900 χλμ. και στην Τουρκία βρίσκεται σήμερα το ένα τέταρτο, των δύο εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.  
Να σημειωθεί οτι τα Τουρκικά ΜΜΕ αντέδρασαν με ενθουσιασμό( και φωτομονταζ απο τα τόπο της κατάρριψης )στην Κατάρριψη του Ελικοπτέρου χωρίς βέβαια να αναφερθούν οτι απέναντι στα σύγχρονα F-16 ήταν ένα πεπαλαιωμένο Ελικόπτερο Ρωσικής κατασκευής ,χωρίς κανένα μέσο αυτοπροστασίας απέναντι στο πύραυλο που εκτόξευσε το Τούρκικο μαχητικό!
Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν οτι η εντολή κατάρριψης ελήφθη από πολύ ψηλά δείχνοντας  τον Ερντογάν που δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση μετά την αναβολή και ίσως την ματαίωση της Αμερικάνικης Στρατιωτικής Εμπλοκής στη Συρία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου