ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Bild: Η Ελλάδα δεν έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από το βάλτο του χρέους. Να πάει στη δραχμή

draxmi
Με μια απαισιόδοξη ανάγνωση των εξελίξεων και υπαινιγμούς περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανέρχoνται οι εφημερόδες Die Welt και Bild του Βερολίνου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, στην Ελλάδα λείπουν 4,4 δισ. ευρώ για το 2014 και άλλα 6,5 δισ. για το 2015. Και βέβαια το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν τα χρήματα που λείπουν παραιτούμενοι από μέρος των οφειλών (της Ελλάδας). Κάτι τέτοιο θα ήταν πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση. Κι όμως, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσιάζει μεγαλύτερη επιδείνωση από την αναμενόμενη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της.
Με τον δικό της τρόπο η εφημερίδα Bild σχολιάζει: «Μερικές χώρες καταφέρνουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, η Ιρλανδία για παράδειγμα. Άλλες χώρες ωστόσο, όπως η Ελλάδα, δεν έχουν μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τον βάλτο του χρέους. Παρόλα αυτά τα δισεκατομμύρια τρέχουν, ωσάν να μην υπάρχει επιστροφή. Αλλά πρέπει να υπάρξει επιστροφή. Γιατί το αργότερο το φθινόπωρο η ευρω-κρίση θα αναζωπυρωθεί. Και μαζί της θα επανέλθει το ερώτημα, μήπως θα ήταν καλύτερα για μερικές χώρες να εγκαταλείψουν προσωρινά την ευρωζώνη».

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κ.Τ.Λ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ...
    ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!!
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ....ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή