ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συρία: Αυτονόητη απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας

Όπως αναμενόταν, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ απέρριψε την πρόταση που υποβλήθηκε από τον νέο πρόεδρο της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμαντ Τζάρμπα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν για την κήρυξη εκεχειρίας κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.
Το Ραμαζάνι ξεκίνησε σήμερα και κατά τη διάρκειά του οι πιστοί μουσουλμάνοι δεν τρώνε και δεν πίνουν μέχρι να περάσει η ημέρα, παρά μόνο μετά τη δύση του ηλίου. Αυτό έχει ως συνέπεια τον μήνα αυτό στον αραβικό τουλάχιστον κόσμοι, να υπολειτουργούν ή ακόμα και να νεκρώνουν τα πάντα.
Όπως είχε εκτιμήσει και το «defence-point.gr» η πρόταση δεν θα ήταν λογικό από στρατηγικής απόψεως να γίνει αποδεκτή, αφενός διότι οι στρατιωτικές επιτυχίες των συριακών στρατευμάτων έναντι των αντικαθεστωτικών είναι μεγάλες και αφετέρου διότι η πρόταση δεν συνοδεύθηκε από κάποιο σχέδιο υπέρβασης του αδιεξόδου, ενώ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος μίλησε και για αναμονή άφιξης οπλικών συστημάτων που θα αλλάξουν την τύχη των αντικαθεστωτικώνυπονομεύοντας τη σοβαρότητα της πρότασης εκεχειρίας!
Η πρόταση εμφανίστηκε – και ήταν – ένα άτσαλο τέχνασμα για να κερδηθεί χρόνος ώστε να επανεξοπλιστούν οι αντικαθεστωτικοί, οπότε μόνο εάν ήταν αφελής θα μπορούσε να την αποδεχθεί ο Άσαντ και κάθε λογικός άνθρωπος που θα βρισκόταν στη θέση του. Αυτό που προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις, είναι το πως είναι δυνατόν μια τόσο εξόφθαλμα «πονηρή» πρόταση έχει τη στήριξη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ…http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου