ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ!


«Αφοπλίζουν» τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς τα
αφήνουν χωρίς καμία χρηματοδότηση με τους εργαζόμενους σε αυτά να μετρούν επτά μήνες απλήρωτοι…Δραματικές είναι οι εξελίξεις για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καθώς στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Οικονόμου και οι διοικήσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ ειπώθηκε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να χρηματοδοτηθούν και να εξυγιανθούν εν λειτουργία. 
Μάλιστα για την ΕΛΒΟ ειπώθηκε ότι θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία.

Η αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι οδηγίες που έχει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο είναι στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η διοίκηση των ΕΑΣ μετέφερε τα νέα δεδομένα στους εργαζομένους καθώς οδηγούνται σε πλήρη αδιέξοδο.

Τα ΕΑΣ ήδη έχουν χρέη που αν δεν καλυφθούν δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ήδη η εταιρία ιδιωτικής ασφάλισης των εγκαταστάσεων σε Υμηττό και Λαύριο έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει στις 26 του μηνός καθώς το κράτος τους οφείλει 1.200.000 ευρώ αφού είναι απλήρωτη εδώ και μήνες. Υπάρχουν χρέη στη ΔΕΗ, στο φυσικό αέριο, στους προμηθευτές και στους εργαζομένους να μετρούν επτά μήνες απλήρωτοι.

Ωστόσο για να μπουν στη γραμμή παραγωγής οι παραγγελίες της Ουάσιγκτον αξίας 250.000.000 απαιτείται άμεσα μία χρηματοδότηση της τάξεως των 30.000.000 ευρώ. Το κόστος για την εθνική ασφάλεια θα είναι τεράστιο. Παράλληλα χάνονται και γεωσταρτηγικά οφέλη καθώς ήταν να κλειστούν στρατηγικές συμφωνίες που ενδέχεται τώρα να τις απορροφήσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εντέχνως μεθοδεύεται το λουκέτο σε αυτά. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ξένα συμφέροντα που θέλουν να αρπάξουν τα εργοστάσια των ΕΑΣ και τα πανάκριβα μηχανήματα που διαθέτουν για μια χούφτα ευρώ.
Ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Το Υπουργείο Οικονομικών αργά χθες το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης.

Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών προκειμένου οι εταιρίες να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/255898/to-ypoyrgeio-oikonomikwn-den-toys-xrhmatodotei-xanetai-h-symbash-aksias-250-ekat-eyrw#ixzz2ZwdEqABB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου