ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ανατίναξαν τον πετρελαιοαγωγό του Ιράκ προς την Τουρκία

                  Ένοπλοι μαχητές ανατίναξαν την Δευτέρα το βράδυ τον αγωγό που μεταφέρει ιρακινό αργό από τη βόρεια ιρακινή πόλη του Κιρκούκ στο Μεσογειακό λιμάνι Τζεϊχάν της Τουρκίας, σταματώντας την ροή του πετρελαίου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου.


Ο εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει οι επισκευές να ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη το απόγευμα.

"Σαμποτέρ χρησιμοποιώντας βόμβες επιτέθηκαν στον αγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν την Δευτέρα γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδας), κι η ροή του αργού διακόπηκε. Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, περιμένουμε να τελειώσουν οι επισκευές και να αποκατασταθεί η ροή του αργού την Πέμπτη το απόγευμα", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Άσιμ Τζιχάντ.

Εξάλλου σήμερα, συνολικά 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στον βόρειο κουρδικό θύλακα και σε άλλες περιοχές του Ιράκ.

Επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον γραφείου του κόμματος του Κούρδου προέδρου του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, στην πόλη Κιρκούκ στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Ένας ακόμη βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε με παγιδευμένο όχημα σε γραφείο των Πεσμεργκά, των Κούρδων μαχητών, σκοτώνοντας έναν άνθρωποι και τραυματίζοντας 12 κοντά στο Κιρκούκ. Σε παρόμοιες ενέργειες σκοτώθηκε ένα μέλος των Πεσμεργκά στην Τουζ Χουρμάτου, στην επαρχία Σαλαχεντίν, κι ένας άνθρωπος στην Μοσούλη. Στην Φαλούτζα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας δύο. Ένας από τους επιτιθέμενους επίσης σκοτώθηκε.

Κοντά στην πρωτεύουσα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μαγνητική βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο όχημά τους. Στην ίδια την Βαγδάτη, ένας οδηγός ταξί δολοφονήθηκε από άγνωστο που τον πυροβόλησε με ένα πιστόλι εφοδιασμένο με σιγαστήρα.

Από την αρχή αυτού του μήνα ήδη 82 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια βίας στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο Απρίλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας των τελευταίων πέντε ετών, με 712 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου