ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΠΑΛΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ... Πέντε ξένοι ύποπτοι για κατασκοπεία συνελήφθησαν στην Ζώνη Προκάλυψης του Έβρου


Πέντε αλλοδαποί των οποίων η υπηκοότητα "μυρίζει" από μακριά ότι μόνο αγαθές προθέσει δεν είχαν εντοπίστηκαν να κινούνται χωρίς άδεια εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως στις Φέρρες Έβρου.
 
Πρόκειται για δύο Ολλανδούς, ηλικίας, 37 και 24 ετών, δύο Βέλγους, ηλικίας 32 και 24 ετών, και μια 29χρονη Γερμανίδα.
 
Eίναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνονται μέσα σε δύο μήνες ξένοι στην περιοχή (η προηγούμενη ήταν Ολλανδοί μαροκινής καταγωγής).
 
Ειδικά οι Ολλανδοί έχουν μεγάλη παράδοση σε συλλήψεις εντός στρατιωτικών περιοχών από την δεκαετία του '80 ακόμα και συνηθέστατα φέρουν φωτοηλεκτρονικό εξοπλισμό καταγραφής οχυρώσεων, δρόμων προσέγγισης σε οχυρώσεις κλπ.
 
Σημειώνεται ότι η περιοχή παντού έχει πινακίδες σε όλες τις γλώσσες (αν και γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά και οι πέντε, όπως ανέφερε στο defencenet.gr πηγή της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας) οι οποίες τόνιζαν ότι η πρόσβαση απαγορεύεται γιατί πρόκειται για στρατιωτική περιοχή.
 
Και οι πέντε θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης υπό την επίβλεψη του τοπικού κλιμακίου της ΕΥΠ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου