ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η χαμηλή ανεργία στους νέους Γερμανούς οφείλεται στο ότι η χώρα δεν έχει ..νέους!

Γηραιός πληθυσμός και έλλειψη πηγών ενέργειας τα δυο προβλήματα της Γερμανίας

Στον μειωμένο αριθμό των νέων οφείλεται το χαμηλό ποσοστό της ανεργίας στους νέους στη Γερμανία, σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο DIW, το οποίο τονίζει ότι «δεν υπάρχει κάτι για να χαιρόμαστε».

Όπως εξηγεί ο Καρλ Μπρένκε, εμπειρογνώμονας του DIW για την αγορά εργασίας, «η ανεργία μειώνεται κυρίως για δημογραφικούς λόγους και όχι επειδή δημιουργούνται συνεχώς θέσεις εργασίας ή εκπαίδευσης για τους νέους».

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται στο 8% για τους νέους ηλικίας 15 ως 24 ετών στη Γερμανία, το οποίο πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γερμανικό ινστιτούτο υπογραμμίζει πως το ποσοστό αυτό, το χαμηλότερο μετά την επανένωση της Γερμανίας, το 1990, είναι λιγότερο από το μισό σε σχέση με αυτό που ήταν τα έτη 2005 – 2012 στη Γερμανία.

Η ανεργία των νέων ενώ έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο στις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν περισσότερο πληγεί από την χρηματοπιστωτική κρίση. Στην Ισπανία και την Ελλάδα υπερβαίνει το 50%, στην Ιταλία το 30% και στη Γαλλία το 20%.

Ωστόσο, το DIW διατυπώνει τις ανησυχίες του για το έλλειμμα στην εκπαίδευση και για τη χαμηλή κινητικότητα των νεαρών ανέργων στη Γερμανία. «Καθώς υπάρχουν ολοένα και λιγότεροι νέοι στη Γερμανία, η κοινωνία πρέπει να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερο ότι θα εκπαιδευθούν καλά και θα βρουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας», υποστηρίζει ο κ..Μπρένκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου