ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΕΚ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ;;;


Υπέρ της Ενωτικής διαδικασίας στα ζητήματα που αφορούν την ερασιτεχνική και την κατασκευή γηπέδου, τάσσονται τα μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ιούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης. Η θέση που διατυπώνουν έχει τη σημασία της, διότι τυγχάνει να είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε κ. Συναδινός είναι και ο επικεφαλής της αθλητικής επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την ανακοίνωση τους, ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται υπέρ της ενωτικής διαδικασίας στην οποία "θα μπορούσε να ηγηθεί ένα ιστορικά καταξιωμένο πρόσωπο από τα σπλάχνα της ΑΕΚ, που να εμπνέει τον σεβασμό όλων και να έχει την αμέριστη στήριξη όλων. Την δική μας θα την έχει." Εμμέσως πλην σαφώς, απορρίπτουν την υποψηφιότητα Κοτσάτου, ο οποίος αυτοπροτάθηκε στον Μελισσανίδη και περιμένει στο ακουστικό του, τις οριστικές αποφάσεις του "τίγρη".

Κι ενώ στην ανακοίνωση τους, προτείνουν να εξαντληθούν τα περιθώρια για αύξηση των ομάδων σε 20 (θέση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και έρχεται σε αντίθεση με προγενέστερες θέσεις του κόμματός τους περί νομιμότητας και διαφάνειας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο), τα δυο στελέχη ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητούν παραμονή της ΑΕΚ στη Β' Εθνική. Είναι υπέρ της πτώχευσης αρκεί "να μην χαθούν τα από την ΑΕΚ τα χρήματα Ψωμιάδη και να μην καρπωθούν ούτε ένα ευρώ οι νυν μέτοχοι μέσω της εκκαθάρισης."

Τα σημαντικά αναφέρονται στην πέμπτη παράγραφο, όπου οι κ.κ. Συναδινός, Πιλάλης τάσσονται υπέρ της κατασκευής γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια και επί της ουσίας ρίχνουν γέφυρες προς τη μεριά του Μελισσανίδη! "Είναι προφανές ότι κάποιος πρέπει να το φτιάξει και εμείς δεν έχουμε κανένα προσωπικό ή άλλο λόγο να μπούμε σε αντιπαραθέσεις για το ποιος είναι ο «καλύτερος», εφόσον θα εξασφαλίζεται η ερασιτεχνική ΑΕΚ, οι διαδικασίες νομιμότητας και η απαιτούμενη διαφάνεια...."

Τέλος υπενθυμίζουν πως υπάρχει σε ισχύ μια άδεια οικοδόμησης που λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν πρέπει να χαθεί, άρα πρέπει να ξεκινήσουμε."

Τι σημαίνει επί της ουσίας η τελευταία τοποθέτηση; Ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δέχεται πως ο νόμος 3207 του 2003 (ο μεταγενέστερος του "νόμου Γρανίτσα") δεν έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ το 2008! Αυτό δηλαδή που φωνάζουν αρκετοί άνθρωποι στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά "κυνηγήθηκαν" κιόλας για τις απόψεις (π.χ. ο πρώην πρόεδρος της ερασιτεχνικής Θανάσης Μιχαήλ).

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Συναδινού - Πιλάλη:

"Παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες σε μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης και σε εφημερίδες που αναφέρονται στην ΑΕΚ μια καλοστημένη επιχείρηση να παρουσιαστούμε σαν κάποιοι που θα εμποδίσουν τάχα μου την αναγέννηση της ΑΕΚ, συνδυασμένη σαν δίκη προθέσεων με τη στάση που θα κρατήσουμε στις εκλογές της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Κάποιοι μάλιστα προβάλλοντας άλλες κοινωνικές μας ιδιότητες αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης, αποσιωπώντας την προσωπική, ανιδιοτελή και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συμμετοχή μας στα τμήματα του στίβου και του σκακιού του σωματείου.
Επειδή λοιπόν αντιλαμβανόμαστε γιατί γράφονται όλα αυτά, και μέχρι σήμερα συνειδητά αποφύγαμε να τοποθετηθούμε, λέμε σαφώς ότι:

1. Στο σημείο που έχει φτάσει η ΑΕΚ χρειάζεται συσπείρωση όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που την αγαπούν ανιδιοτελώς, οι οποίοι θα βάλλουν στην άκρη τα επιμέρους και θα ασχοληθούν με την αναγέννηση της ομάδας. Αυτό μπορεί να προκύψει μέσα από μια ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ στην οποία θα μπορούσε να ηγηθεί ένα ιστορικά καταξιωμένο πρόσωπο από τα σπλάχνα της ΑΕΚ, που να εμπνέει τον σεβασμό όλων και να έχει την αμέριστη στήριξη όλων. Την δική μας θα την έχει.

2. Έχουμε απόλυτη σιγουριά ότι για τη σωτηρία της ΑΕΚ δεν μπορούν να συμβάλλουν αυτοί που την καταλήστευσαν και την οδήγησαν στα σημερινά χάλια. Αυτοί δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης. Αντιθέτως πιστεύουμε στην ανάγκη, αυτοί που έκαναν χιλιάδες κόσμου να κλαίει, να πληρώσουν ακόμα και με δέσμευση των περιουσιών τους, να τιμωρηθούν.

3. Πιστεύουμε ότι σε πρώτο πλάνο πρέπει να διεκδικηθεί η ακόλουθη ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ για την παραμονή της ομάδας στην Super League:

Αναδιάρθρωση της κατηγορίας σε 20 ομάδες,

εκχώρηση των επιδικασμένων χρημάτων από τον Ψωμιάδη στο Ελληνικό δημόσιο (με εκχώρηση του αντίστοιχου ποσού κάθε φορά που πρέπει να καταβληθεί η δόση του α.44 κλπ, ώστε να προχωρά η εξόφληση των χρεών και η ομάδα να μην έχει καμιά πίεση ως προς το δημόσιο)

κάρφωμα των μετοχών των παλιών μετόχων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στον κ. Μελισσανίδη και σε όποιον άλλο θέλει να συνεισφέρει μπαίνοντας στο ΜΚ

ένταξη της ΑΕΚ στο νέο νόμο περί ΑΕ (ρυθμίσεις, δόσεις κλπ)

Βεβαίως, οι σημερινοί διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ και οι άφαντοι μέτοχοί της, απέδειξαν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να διεκδικήσουν τη σωτηρία της ΑΕΚ και τη παραμονή της στην κατηγορία, κάτι που ασφαλώς δεν θα είναι αποτέλεσμα χάρης στην ΑΕΚ, αλλά ανάγκη άλλων παραγόντων. Aλλιώς, θα είχαν αντιληφθεί πόσο σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί είναι στα χέρια τους τα επιδικασμένα χρήματα από τον Ψωμιάδη και το γεγονός ότι κανένας από τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ-Super League), η NOVA, το δημόσιο, δεν έχουν πραγματικό συμφέρον από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Επιπλέον, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ισονομία έναντι της ΑΕΚ, όταν είναι επισήμως διαπιστωμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι οι 13 από τις 16 ΠΑΕ σήμερα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Η ΓΣ της ΠΑΕ της 14ης Μαΐου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού θα φανούν οι προθέσεις των ανθρώπων που εγκλημάτησαν κατά της ΑΕΚ. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα επιδιώξουν οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο να σώσουν τον εαυτό τους.

4. Στο βαθμό που δεν σωθεί η ομάδα μέσω αναδιάρθρωσης και της λύσης «πακέτο» που αναφέραμε, ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Β' ΕΘΝΙΚΗ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για άλλο χάσιμο χρόνου. Ακολουθείται η διαδικασία της πτώχευσης και η συμμετοχή στη μικρότερη κατηγορία, με βασικό όρο ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΥΝ ΜΕΤΟΧΟΙ μέσω της εκκαθάρισης.

Στη περίπτωση της πτώχευσης ας μη νομίζουν οι διαχειριστές της ΠΑΕ και κυρίως οι νυν μέτοχοι ότι «καθάρισαν» και ότι θα απαλλαγούν από τον καταλογισμό ευθυνών με κάθε νόμιμο τρόπο.

Παράλληλα όμως, επειδή βλέπουμε μια τάση εξιδανίκευσης της πτώχευσης και της συμμετοχής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα από πολλούς φίλους, γεγονός που είναι αναντίστοιχο του μεγέθους και της ιστορικότητας της ΑΕΚ, τονίζουμε την ανάγκη πρώτα να διεκδικηθεί η λύση της αναδιάρθρωσης και μετά ο δύσβατος δρόμος της πτώχευσης.

5. Το βασικότερο ζήτημα από όλα για την αναγέννηση και την προοπτική της ΑΕΚ, σημαντικότερο και από την κατηγορία που θα αγωνισθεί του χρόνου η ομάδα είναι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Είναι προφανές ότι κάποιος πρέπει να το φτιάξει και εμείς δεν έχουμε κανένα προσωπικό ή άλλο λόγο να μπούμε σε αντιπαραθέσεις για το ποιος είναι ο «καλύτερος», εφόσον θα εξασφαλίζεται η ερασιτεχνική ΑΕΚ, οι διαδικασίες νομιμότητας και η απαιτούμενη διαφάνεια.

Σήμερα το σωματείο έχει στα χέρια του την άδεια οικοδόμησης που λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν πρέπει να χαθεί, άρα πρέπει να ξεκινήσουμε. Θεωρούμε δε σημαντικό ότι από πολλές πλευρές (πχ είδαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αγιοστρατίτη) διαμορφώνεται αντικειμενική αίσθηση ρεαλισμού ως προς το τι είδους αθλητική εγκατάσταση μπορεί να κατασκευαστεί στο χώρο, η οποία ευτυχώς απέχει από τις «φαραωνικές» φιλοδοξίες του κ. Γρανίτσα που στο παρελθόν έβλαψαν την υπόθεση."

Allinsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου