ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Έλληνες γιατροί: Γεμίσαμε τουρκικά φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση!!



Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κύκλωμα από φαρμακοποιούς και φαρμακαποθήκες, διοχέτευαν στην ελληνική αγορά μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ(Εθνικό Οργανισμό Υγείας), φάρμακα από την Τουρκία για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η σπείρα, που είχε έδρα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας αλλοιώσει τα παραστατικά (ώστε τα φάρμακα να φαίνονται εγκεκριμένα) διοχέτευε τα συγκεκριμένα φάρμακα σε κλινικές εξωσωματικής σε Αθήνα, Ρόδο, Κομοτηνή, Ναύπακτο και Θεσσαλονίκη. Το ίδιο κύκλωμα ήταν αυτό που αγόραζε μαζικά, από φαρμακεία, αντικαρκινικά φάρμακα και στη συνέχεια τα πωλούσε στο εξωτερικό, σε τιμή πενταπλάσια από την κανονική, δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις και ανισορροπία στην αγορά φαρμάκου. Η συγκεκριμένη σπείρα δρούσε ανενόχλητη για τουλάχιστον ένα χρόνο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ανυπεράσπιστων ελληνίδων που κατέφευγαν στην λύση της εξωσωματικής. Ποιος ξέρει πόσες ανυποψίαστες ελληνίδες δέχθηκαν θεραπείες με φάρμακα χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο, λόγω τις αδυναμίας της κρατικής μηχανής να ελέγξει την αγορά φαρμάκου.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης που σχετίζεται με την προαναφερθείσα εγκληματική οργάνωση, αγόραζαν ωάρια από γυναίκες που κατάγονταν από ανατολικές χώρες. Το κύκλωμα, αφού προσέγγιζε αυτές τις γυναίκες, τους έδινε αμοιβή ύψους 1.000 ευρώ με αντάλλαγμα αυτές να πάρουν τα εισαγόμενα από Τουρκία σκευάσματα και στη συνέχεια να δώσουν ωάρια τα οποία μετά χρησιμοποιούσαν σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις άλλων γυναικών στην Ελλάδα!
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρώτη έφερε αυτό το θέμα στην Βουλή, με Ερώτηση του Βουλευτή κ. Κουκούτση, προς τον Υπουργό Υγείας,  ο οποίος απορροφημένος στο ‘‘άκρως επιτυχημένο έργο’’ του υπουργείου του και απεγνωσμένος για το πώς θα περιστείλει τις δαπάνες, για να κερδίσει τα ‘‘εύσημα’’ της Τρόικα, άφηνε τέτοιου είδους κυκλώματα να δρουν ανεξέλεγκτα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απαιτεί περισσότερους ελέγχους και αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο, τόσο στην αγορά φαρμάκου όσο και στα Διαγνωστικά Κέντρα και στα Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν χωρίς άδεια.
Aς σταματήσουν  οι κ. αρμόδιοι των εκάστοτε ιατρικών συλλόγων και σωματείων τον ανελέητο πόλεμο εναντίον οποιασδήποτε κοινωνικής προσφοράς του κινήματος μας στο χώρο της υγείας και ας διοχετεύσουν τον υπερβάλλοντα ζήλο τους σε πραγματικά εγκληματικές ενέργειες, ας σταθούν μακριά έστω και για μια φορά από τις κομματικές τους επιδιώξεις. Το Ελληνικό Σύστημα Υγείας έχει ανάγκη από ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία του κοινωνικού συνόλου και όχι από ανθρώπους που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.
 
Έλληνες Γιατροί

xryshaygh.com 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου