ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ένας από τους βομβιστές της Βοστόνης, σύμφωνα με την Boston Globe



Ένας ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις του Μαραθώνιου της Βοστώνης έχει συλληφθεί, σύμφωνα με την Boston Globe.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αρχές κυνηγούν στην περιοχή και τον δεύτερο ...

βομβιστή της Βοστώνης.
"Είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση, συμμετέχουμε και την παρακολουθούμε" ανέφερε εκπρόσωπος του FBI .
H ανακοίνωση γίνεται τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση μετά τους πυροβολισμούς στο ΜΙΤ όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός. Δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά στο αν συνδέονται τα περιστατικά.
Ο 33χρονος Peter Jennings, κάτοικος της περιοχής, αναφέρει ότι ξύπνησε μέσα στον ύπνο του από μια τεράστια έκρηξη. "Είχα ένα κακό προαίσθημα μετά από αυτό που συνέβη τη Δευτέρα" ανέφερε.
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να κλειδωθούν στα σπίτια τους καθώς καταδιώκουν τον δεύτερο ύποπτο.



Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στο Γουότερτάουν, στα περίχωρα της Βοστόνης στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και το FBI.
Τα ξημερώματα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των υπόπτων.
Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα (1) – όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο (2) φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως ανέφερε το FBI οι δύο ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, "η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας".
Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι "φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου". Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και οι αρχές εργάζονται για να βελτιώσουν την μάλλον κακή ποιότητα των φωτογραφιών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ, Boston Globe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου