ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΦΡΙΚΗ! Δείτε τι έπαθε αυτή η κοπέλα απο τη χρήση συνθετικής μαριχουάνας

Η 17χρονη Emily Bauer από το Τέξας λίγο έλειψε να πεθάνει, όταν αφού κάπνισε συνθετική μαριχουάνα την οποία είχε αγοράσει από ένα βενζινάδικο, έπαθε σειρά εγκεφαλικών.
Η οικογένειά της τώρα δημοσιοποιεί την ιστορία της ελπίζοντας ότι θα αυξηθεί η επαγρύπνηση για τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι που δε διστάζουν να δοκιμάσουν τις βλαβερές αυτές ουσίες.
Η Emily υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, παράλυση ενώ έχασε και την όρασή της.

Το «ψεύτικο χόρτο» που είναι αλλιώς γνωστό και ως «Spice» ή «K2» είναι ένα φυτικό μίγμα που έχει περιλουστεί με χημικές ουσίες και το οποίο προκαλεί το ίδιο «αίσθημα» όπως η μαριχουάνα, σύμφωνα με το National Institute on Drug Abuse.
Διαφημίζεται ως μια «νόμιμη εναλλακτική» της μαριχουάνας κι ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες το έχουν απαγορεύσει, οι κατασκευαστές του προϊόντος τροποποίησαν τα συστατικά και... επέστρεψε και πάλι στα ράφια.
Η Emily που δοκίμασε να καπνίσει την «ψεύτικη μαριχουάνα» με τους φίλους της τον περασμένο Δεκέμβρη, μέσα σε 15 λεπτά είχε αρχίσει να νιώθει έντονο πονοκέφαλο, ζητώντας επίμονα να ξαπλώσει.
«Έπαθε πολλά εγκεφαλικά, με αποτέλεσμα να μπει σε μια ψυχωτική κατάσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας δε μπορούσε να συγκρατήσει τα ούρα της, έπεφτε πάνω σε τοίχους, είχε παραισθήσεις και συμπεριφερόταν βίαια» είπε η αδερφή της στο CNN.
Τελικά οι φίλοι της κάλεσαν την αστυνομία για να τη συγκρατήσουν και να τη βάλουν στο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου προσπάθησε να δαγκώσει τα κάγκελα και το ιατρικό προσωπικό.
«Πιστεύαμε ότι όταν θα περνούσε η επήρεια του ναρκωτικού θα την παίρναμε σπίτι και θα της εξηγούσαμε τους κινδύνους που διέτρεχε. Αρχικά δεν είχαμε φανταστεί ότι θα ήταν τόσο σοβαρό, αλλά 24 ώρες μετά εξακολουθούσε να είναι βίαιη και άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Καταλάβαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά, γιατί υποτίθεται ότι δεν είσαι "ανεβασμένος" για τόσο πολύ» είπε ακόμη.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι εξαιτίας των εγκεφαλικών είχε πάθει αγγειίτιδα και δεν κυκλοφορούσε σωστά το οξυγόνο στον εγκέφαλό της.
«Μέσα σε τέσσερις μέρες από το θα γίνει καλά και θα την βάλουμε σε κέντρο απεξάρτησης, περάσαμε στο δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει να επιζήσει» είπε ο πατριός της.
«Συναντηθήκαμε με την ομάδα των νευρολόγων οι οποίοι μας έδειξαν εικόνες από τον εγκέφαλο της Emily. Μας είπαν ότι οι λευκές περιοχές ήταν νεκρές...» είπε η μητέρα της και πρόσθεσε: «Το 70% ήταν άσπρο».
Οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι η Emily δεν θα ήταν σε θέση να αναγνωρίσει την οικογένειά της πια και πως δε θα μπορούσε να ξαναχρησιμοποιήσει τα χέρια και τα πόδια της.
Τότε, οι γονείς της πήραν τη δύσκολη απόφαση να τη βγάλουν από το αναπνευστικό μηχάνημα και να διακοπεί η χορήγηση τροφής, όμως εκείνη συνέχισε να παλεύει για τη ζωή της.
Ένα πρωί που η μητέρα της μπήκε στο δωμάτιο, απευθυνόμενη στην κόρη της είπε: «Καλημέρα, σ' αγαπώ». Έκπληκτη άκουσε μια βραχνή φωνή να της απαντάει: «Κι εγώ σ' αγαπώ».
«Παρότι δε μπορούσε να κουνηθεί, είναι τυφλή και δύσκολα θα μπορούσε να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω της, γελούσε με τα αστεία μας και προσπαθούσε να ψιθυρίζει κι εκείνη» είπε ακόμη η αδερφή της.
Η οικογένειά της δε γνωρίζει πόσο ακόμη μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή της, όμως έχει αρχίσει ήδη να κινεί τα χέρια και τα πόδια της και πριν από λίγο καιρό άρχισε πάλι να τρώει στερεά τροφή.
Οι γονείς της ξεκίνησαν έναν αγώνα για την ενημέρωση των νέων, ιδρύοντας το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Synthetic Awareness For Emily. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου