ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τζαμί από το 1993 ήθελε να φτιάξει ο Μητσοτάκης, που θεωρεί μεγάλο ηγέτη τον Κεμάλ!





Μιλώντας στην Τουρκία ο Κώστας Μητσοτάκης πραγματικά προκάλεσε τους πάντες. Απαντώντας σε ερήτηση σχετικά με το τζαμί που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να κάνει στην Αθήνα σημείωσε:...


"«Βρισκόμαστε σε πλήρη αταξία και σίγουρα η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Είναι ένα έργο το οποίο η κυβέρνηση μου είχε ωριμάσει πριν από 20 χρόνια αλλά τελικά δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να σταματήσεις κάτι παρά να δημιουργήσεις κάτι. Μικρές ομάδες πίεσης, μερικές φορές, επιτυγχάνουν κάτι αντίθετο, με τις επιθυμίες της πλειοψηφίας. Σήμερα μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το Τέμενος θα είναι σύντομα πραγματικότητα».

Θερμός υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταλήγει λέγοντας ότι «οφείλουμε να προωθήσουμε τη διήμερη μας συνεργασία τόσο στις καλές όσο και στις κακές ημέρες που περνούν οι χώρες μας. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μας κάνουν εχθρούς τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας ξεκίνησε από την εποχή των δύο μεγάλων ιστορικών ηγετών, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και του Ελευθέριου Βενιζέλου. Οι δύο ηγέτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την λήξη ενός αιματηρού πολέμου υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας. Αυτή τη πολιτική οφείλουμε να τη συνεχίσουμε».
Να τον χαίρονται τον επίτιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου