ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Tον Γιώργο Βασιλείου «δείχνουν» δημοσιεύματα για το δάνειο 5,8 εκατ. δολάρια που χαρίστηκε από την Λαϊκή





Ο μόνος κορυφαίος κύπριος πολιτικός, «με θητεία σε ανώτατα αξιώματα» και αρχικά Γ.Β. που εμφανίζεται δημοσίως να στηρίζει τη διοίκηση Σαρρή στη Λαϊκή αλλά και να έχει παραστεί σε γενική συνέλευση της Λαϊκής Τράπεζας, είναι ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, οπως προκύπτει από την έρευνα δημοσιευμάτων παλαιότερης περιόδου στον κυπριακό Τύπο.

  Αυτό γράφει το euro2day o τελευταίος είχε παρεβρεθεί προσωπικά σε Γενική Συνέλευση της Λαϊκής εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στην υπό τον Mιχάλη Σαρρή νέα διοίκηση της τράπεζας, παρέμβαση την οποία δημοσίευμα της εποχής χαρακτήρισε «καταλυτική». Ο ίδιος παρότρυνε τους μετόχους να στηρίξουν την τράπεζα και την νέα διεύθυνση.

  Να σημειωθεί ότι το Sigmalive Κύπρου σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον κ. Βασιλείου ο οποίος δεν ήθελε να τοποθετηθεί επί του θέματος.
 

  Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται πλέον στον εν ενεργεία υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή να δώσει αμέσως στοιχεία για τη συγκεκριμένη συμφωνία, λόγω και του σημαντικότατου ύψους διαγραφής.

  Από τις υποθέσεις που αποκαλύπτονται η πλέον σοβαρή και από πλευράς ποσού, δείχνει πως είναι αυτή με τον «Γ.Β», ο οποίος ρύθμισε δάνειο στην Λαϊκή και στο δημοσίευμα προσδιορίζεται ως «κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτερα αξιώματα" εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή ποσού 5,8 εκατ. δολαρίων για το 2014».

  Αμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγράφει τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και πρόσθετα στοιχεία. Ζητά από τον συγκεκριμένο πολιτικό να αποκαλύψει την ταυτότητα του, την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Λαϊκής το επίμαχο διάστημα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου