ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τη Δευτέρα η κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα– Διώτη στην Προανακριτική

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη με τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, αποφάσισαν για τη Δευτέρα στις 20:00, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”.

Η εξέταση έρχεται μετά την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Κατά την κατάθεση του στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης παρέδωσε στους βουλευτές μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανταλλάξει ο ίδιος με το Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το επίμαχο στικάκι.

Τα 8 e-mail αντηλλάγησαν στις αρχές Ιουλίου του 2011, όταν δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ήδη «μετακομίσει» από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, συνέχιζε ωστόσο να ασχολείται ενεργά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Από τη συγκεκριμένη αλληλογραφία προκύπτει ότι για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ γνώριζαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας. Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας είχε ενημερώσει ο ίδιος τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου