ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τώρα που φτώχυναν τους Έλληνες. NYT: Επενδύστε σε ακίνητα στην Ελλάδα είναι τσάμπα!




«Πηγαίνετε να αγοράσετε ακίνητα στην Ελλάδα, είναι φθηνά». Αυτή είναι η επενδυτική συμβουλή που δίνει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Νew York Times η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ της καλεί τους αναγνώστες να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο ελληνικό real estate.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο ενώ μεταξύ 2002 και 2008 πωλούνταν περίπου 150.000 κατοικίες κάθε χρόνο, «το 2011 πωλήθηκαν μόλις 11.000 κατοικίες» γεγονός που σημαίνει ότι η αγορά
«συρρικνώθηκε κατά 95%».
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των τιμών η οποία, σύμφωνα με στοιχεία μεσιτικού και δικηγορικού γραφείου που επικαλείται η εφημερίδα, κυμαίνεται από 35% έως 50% από το 2008.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ευκαιρίες υπάρχουν και στα νησιά, αν και στα πιο δημοφιλή από αυτά, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, η πτώση στις τιμές δεν έχει ξεπεράσει το 20%.
Αντίθετα σε νησιά όπως η Νάξος είναι δυνατόν να αγοράσει κανείς κατοικία έναντι 60.000 δολαρίων», αναφέρει το άρθρο. «Οι περισσότεροι ξένοι αγοραστές στην Ελλάδα προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Βόρεια Αμερική», οι οποίοι έχουν κάποια σχέση με την Ελλάδα ή και ελληνική καταγωγή
.http://www.oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου