ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: Οι γυναίκες πελάτισσες "σαρώνουν" στα καταστήματα όπλων



Μπορεί να νομίζετε ότι τα όπλα είναι κατά κύριο λόγο μια "αντρική" υπόθεση, αλλά τώρα οι γυναίκες αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα των αγοραστών όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα καταστήματα όπλων και τα σκοπευτήρια εξαργυρώνουν την τάση αυτή, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ειδικά για τις κυρίες.
Το Κέντρο Σκοποβολή Caliber στην Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, είναι μία από αυτές τις επιχειρήσεις. Το Caliber έχει δει μια αύξηση 40 τοις εκατό σε γυναίκες πελάτες.
Η Lindsay Fassler είναι η μόνη γυναίκα εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων στο Caliber. Διδάσκει σε τμήμα που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.
"Δίνει κάπως μια δύναμη σε μια γυναίκα να είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της με το συγκεκριμένο εργαλείο," δήλωσε η Fassler. "Δεν προχωράμε στα κυνηγετικά όπλα, ούτε σε οποιαδήποτε AR-15s. Έχουμε κολλήσει μόνο στα περίστροφα."
Αυτό που συμβαίνει στο Caliber αντανακλά μια τάση που υπάρχει σε ολόκληρη την Αμερική. Το 2005, μόνο το 13 τοις εκατό των αμερικανικών ιδιοκτητών όπλο ήταν γυναίκες. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 23 τοις εκατό-μια 77 τοις εκατό αύξηση τα τελευταία επτά χρόνια.
Ενώ οι γυναίκες δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για σκοποβολή αυτές τις μέρες, οι περισσότερες γυναίκες θα σας πουν ότι αγοράζουν όπλο για έναν άλλο λόγο: αυτοάμυνα.
Η Fassler είπε ότι πολλές από τις μαθήτριές της είναι μόνες γυναίκες και μόνες μητέρες που δεν νομίζουν ότι το σπρέι πιπεριού ή οι σφυρίχτρες προσφέρουν αρκετή προστασία.
«Ειδικά οι ανύπαντρες μητέρες που είναι μόνες τους», εξήγησε Fassler. "Θέλουν πραγματικά να βεβαιωθούν ότι μπορούν να χειριστούν ό, τι χρειάζεται να χειριστούν."
Η Gloria Martinez, πελάτισσα του Caliber που ψώνισε ένα πιστόλι, συμφώνησε.
«Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι», είπε. "Αν το έχω ανάγκη, θα είναι εκεί ως η έσχατη λύση."
ΚΟ: Πριν λίγες ημέρες ένας δημοκρατικός βουλευτής από το Κολοράντο, ονόματι Joe Salazar, δημιούργησε σάλο, όταν κατά την συζήτηση ενός νόμου που θα απαγόρευε την μεταφορά όπλων στις πανεπιστημιουπόλεις των κολλεγίων, δήλωσε ότι οι φοιτήτριες μπορούν να προστατευτούν από τους βιαστές….σφυρίζοντας (!) με τις ειδικές «σφυρίχτρες βιασμού» (rape whistles) ή τρέχοντας στα ειδικά… "κουτιά κλήσης", που είναι τοποθετημένα σε καίρια σημεία σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις τα οποία επιτρέπουν στα θύματα (εάν φτάσουν έγκαιρα) να επικοινωνήσουν με την αστυνομία (η οποία θα έρθει μετά τον βιασμό;!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου