ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ανοίγουν σήμερα οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα


Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα υποκαταστήματα των τραπεζών «Κύπρου, «Λαϊκή» και «Ελληνική», στην Ελλάδα, μετά την εξαγορά τους από την Τράπεζα Πειραιώς....

Το τίμημα ανήλθε στα 524 εκατομμύρια ευρώ. Ο νέος όμιλος-κολοσσός θα περιλαμβάνει 1.660 καταστήματα, 24.000 υπαλλήλους, και ενεργητικό 95 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός στην ανάληψη μετρητών.

«Σκάνδαλο η εξαγορά»

Τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Ελλάδα, ζήτησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Κύπρου, Ρίκος Ερωτοκρίτου.

«Κάποιοι, οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν στο παρελθόν από τον κ. Βγενόπουλο μέσω της Λαϊκής, που φορτώθηκε πολλά εκατομμύρια παθητικό, είναι τα άτομα, που σήμερα εμφανίζονται να εξαγοράζουν τα υποκαταστήματα της Λαϊκής, Κύπρου και Ελληνικής Τράπεζας», υποστήριξε ο κ. Ερωτοκρίτου στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του MEGA - Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ερωτοκρίτου η ειδική διαχειρίστρια στην Λαϊκή, κ. Αντωνιάδου «εργαζόταν παλαιότερα στην Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλα», καταγγέλλοντας πράξεις και παραλείψεις, που στοιχειοθετούν –όπως είπε– ποινικά αδικήματα και αφήνουν εκτεθειμένη την Εποπτική Αρχή.

Στο μεταξύ, με περιοριστικούς όρους στην κίνηση κεφαλαίων αναμένεται να ανοίξουν αύριο, Πέμπτη, οι τράπεζες στην Κύπρο.

«Εάν δεν είχε επέλθει συμφωνία με το Eurogroup, το όριο ημερήσιας ανάληψης θα ήταν 30 ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

«Όπλισε» ο Γιούνκερ

«Συμπεριφερθήκαμε στους Κυπρίους σαν να ήταν συμμορίτες και γκάνγκστερ» είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ αποδοκίμασε το κούρεμα των καταθέσεων και κατηγόρησε τη Γερμανία για τάση ηγεμονίας στην Ευρώπη.

Την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών με φορολόγηση των καταθέσεων εξέφρασαν με δηλώσεις ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ειδική, μοναδική και εξαιρετική, την περίπτωση της Κύπρου.


Parapona-Rodou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου