ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αλβανία, Τουρκία και Πακιστάν κυριαρχούν στη διακίνηση ναρκωτικών



Δυσάρεστα νέα για τους τελευταίους, ειλικρινείς διεθνιστές.

Στην πλέον εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε ποτέ η Europol, αστυνομία της ΕΕ, εκθέτει ότι η Αλβανία, η Τουρκία και το Πακιστάν κυριαρχούν στη διακίνηση ναρκωτικών, ιδιαίτερα της ηρωίνης (Σελίδες 11 και 17).

Η Έκθεση αναφέρει ότι 3.600 ομάδες οργανωμένου εγκλήματος δραστηριοποιούνται σήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ των ομάδων αυτών,

οι αλβανικές ομάδες κυριαρχούν και αποτελούν την ηγετική δύναμη στην διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, εκτός από περιοχή «τράνζιτ», είναι ταυτόχρονα και σημαντική πηγή όπλων για την διακίνηση των ναρκωτικών.



Η κοκαΐνη, προοριζόμενη για τέσσερα εκατομμύρια χρήστες πανευρωπαϊκά, εισάγεται κυρίως από την Κολομβία, μέσω της Ιβηρικής Χερσονήσου.



Όσον αφορά την κάνναβη, το Μαρόκο παραμένει ο πρώτος παραγωγός και εξαγωγέας, μέσω Ισπανίας, στη Δυτική Ευρώπη των εικοσιτριών εκατομμυρίων χρηστών, αλλά σταδιακά εκτοπίζεται από τον άλλο μεγάλο παραγωγό, το Αφγανιστάν, που τη στέλνει μέσω των βαλκανικών χωρών.



Ενδιαφέρον στην αγορά της κάνναβης αποτελεί η πρόβλεψη ότι η Ολλανδία θα παραμείνει ο κύριος παραγωγός σπόρων και τεχνογνωσίας ανάπτυξης του ναρκωτικού (Σελ. 19).



Ναι, η αυστηρή δημοσιονομικά Ολλανδία, από όπου προέρχεται ο νέος επικεφαλής του Eurogroup Νταιζελμπλουμ.



Η Ολλανδία, μαζί με το Βέλγιο αποτελούν επίσης «παραδείσους» παραγωγής και διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών (σελ. 20), που επίσης παράγονται, πάμφθηνα, σε Αφρική και Ασία με προορισμό την Ευρώπη. Εβδομήντα νέα «σκευάσματα» βγήκαν στην αγορά μόνο τον τελευταίο χρόνο.



Σε κοινωνίες όπου σοβεί οικονομική κρίση αυξάνεται η χρήση ναρκωτικών. Εν μέρει αυτό δεν αποκρούεται με την δριμύτητα που θα όφειλε : συστημικά, είναι προτιμητέα η απόδραση της συνείδησης σε χημικές παραισθήσεις από την συνειδητή αντίσταση στις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης.



Ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα της κρατικής καταστολής εξασθενεί, καθώς η αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών δημιουργεί όλο και ισχυρότερες εγκληματικές ομάδες που είναι και διαρκώς δυσκολότερο να εξαρθρωθούν, ώσπου γίνονται απρόσβλητες.



Στην Αργεντινή, που με το ξέσπασμα της κρίσης η κατανάλωση εκτοξεύθηκε , οι ναρκοσυμμορίες ελέγχουν τμήματα της υπαίθρου. Και συνοικίες του Μπουένος Άϋρες είναι πλέον γκέττο, παιδιά ξεκινούν την κατανάλωση από τα 8 τους χρόνια, με ελάχιστες προοπτικές να φτάσουν στην εφηβεία.



Για φυτικά ναρκωτικά καταναλωτέα στην Ελλάδα οι συλλήψεις-κατασχέσεις πλέον γίνονται με τον τόνο . Για δε τα χημικά, με τα κιλά. Τα γραμμάρια δεν απασχολούν. Γίνεται αντιληπτό τι ποσότητες διακινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου