ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ EUROGROUP Προ ανθρωπιστικής - επισιτιστικής κρίσης η Κύπρoς: Τελειώνουν τα τρόφιμα


Προς ανθρωπιστική κρίση κολοσσιαίων διαστάσεων οδεύει η Κύπρος καθώς η ανυπαρξία ρευστού στην αγορά έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή κάθε είδους εισαγωγών τροφίμων προς τη Μεγαλόνησο ενώ οι ξένοι προμηθευτές ζητούν χρήμα και μόνο. Χρήμα που όμως δεν υπάρχει.


Οι αποθήκες των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αδειάσει και δεν ανανεώνονται με αποτέλεσμα οι εταιρείες διανομής τροφίμων να μοιράζουν ληγμένα τρόφιμα δωρεάν προκειμένου να μην υπάρξει άμεσα επισιτιστική κρίση .. Από την ερχόμενη εβδομάδα όμως ακόμη και αυτά πρόκειται να εξαντληθούν με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης που όμοιά της δεν έχει δει η Ευρώπη απο τις αρχές της δεκαετίας του '50 όταν έληξε ο ελληνικός εμφύλιος.
Μάλιστα μεγάλη αλυσίδα ελληνικών σουπερ μαρκετ ανακοίνωσε πως πρόκειται να δημιουργήσει αερογέφυρα στήριξης προς την Κύπρο με στόχο την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.
Ακόμη όμως και αυτή η πρωτοβουλία πρόκειται να είναι ουσιαστικά "σταγόνα στον ωκεανό" καθώς οι ανάγκες της αγοράς στην Κύπρο είναι μεγάλες και η κατάρρευση του συστήματος τροφοδοσίας ήταν τόσο απότομη που κανείς δεν ήταν σε θέση να την προβλέψει.
Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς δεν μιλά για το συγκεκριμένο θέμα ούτε στην Ελλάδα αλλά φυσικά ούτε στην Ευρώπη καθώς οι ευθύνες αυτών που έριξαν την Κύπρο στη δίνη της οικονομικής καταστροφής αλλά και αυτών που με την απραξία και τη σιωπή τους κάλυψαν αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις για τον κυπριακό λαό είναι τεράστιες.  
Την απειλητική διάσταση του προβλήματος είχαν θίξει από τις 23 Μαρτίου κιόλας οι ιδιοκτήτες υπεραγωγών της Κύρπου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά εις μάτην όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων.
«Αν δεν υπάρξει λύση και αν οι προμηθευτές δεν ανακαλέσουν την απόφαση τους να εφοδιάζουν τις υπεραγορές μόνο με μετρητά, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και κενά στα ράφια των υπεραγορών. Προς το παρόν τα αποθέματα που έχουν οι υπεραγορές μπορούν να διαρκέσουν ακόμα δύο με τρεις ημέρες. Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει πρόβλημα » , είχε δηλώσει ο πρόεδρος του συνδέσμου υπεραγορών Κύπρου, Αντρέας Χατζηαδάμου.
Τίποτα όμως δεν έγινε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι τράπεζες εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές, ο κόσμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει-και ούτε πρόκειται να έχει μέχρι να τελειώσει η εκκαθάριση που θα διακέσει χρόνια-ούτε καν τα είδη πρώτης ανάγκης και οι υπεραγορές δεν είναι σε θέση να ανανεώσουν τα αποθέματά τους.
Αποτέλεσμα? Τα τρόφιμα στην Μεγαλόνησο έχουν τελειώσει και ότι αποθέματα υπάρχουν, από ληγμένα προϊόντα, από το τέλος κιόλας της εβδομάδας θα είναι παρελθόν.
Είναι θέμα ολίγων ημερών πριν η Κύπρος οδεύσει προς μια επισιτιστική κρίση που κανείς, ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Ευρώπη, δεν γνωρίζει αλλά και δεν έχει προετοιμαστεί για το πως θα την αντιμετωπίσει.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο παράγοντας Τουρκία παραμονεύει κάπου στη γωνία ...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου