ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σιωνιστές Βρετανίας: «Πολύ σοβαρή η ιρανική απειλή»

 
Μιλώντας στο ετήσιο επίσημο δείπνο που διοργανώθηκε από τη Σιωνιστική Ομοσπονδία της Μεγάλης Βρετανίας, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Εφραίμ Χαλεβί, δήλωσε ότι η ιρανική απειλή είναι ‘πολύ σοβαρή’ και ότι ‘οι Ιρανοί παραπλανούν τον κόσμο’ και ότι ‘όλα τα μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν’ για την πρόληψη των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν.
 
 
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να «παραμελούν τις διαπραγματεύσεις» και ‘υποτίμησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κατανοεί τους κανόνες του παιχνιδιού’. «Έχω μια μόνιμη εντύπωση ότι το Ιράν φοβάται τους νεκρούς του Ισραήλ», όπως χαρακτηριστικά είπε.



Μιλώντας σε ένα ακροατήριο 400 ατόμων, ο Χαλεβί, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ  βρίσκεται «εκτός κινδύνου» παρά την κατάσταση στην περιοχή. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το Ισραήλ ‘έχει σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη Συρία’. Ο Χαλεβί δήλωσε ότι οι αντάρτες της Συρίας συγκεντρώνουν τώρα τις δυνάμεις τους κοντά στα σύνορα που για δεκαετίες  παραμένουν ήρεμες και αυτό είναι μία αιτία ανησυχίας.  Ειδικά όταν ‘ορισμένοι ηγέτες των ανταρτών δήλωσαν ότι θα κάνουν ό, τι ο Μπασάρ Άσαντ δεν θα μπορούσε να κάνει- για επιστρέψει δηλαδή στα Υψίπεδα του Γκολάν’.
Στο εορταστικό δείπνο έλαβε το λόγο και ο πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας- MI6, σερ Ρίτσαρντ Ντιάρλοφ. Στην ομιλία του τόνισε ότι προς το παρόν το Ιράν έχει πολλές ελλείψεις και αδυναμίες και ότι το πολιτικό του σύστημα είναι πολύ επισφαλές. Τόνισε ότι βλέπει αυτό ως έναν τρόπο για την επίλυση του ιρανικού προβλήματος.
«Το Ιράν είναι ένας επικίνδυνος έφηβος, όμως, δεν θα ήθελα  να βρίσκεται στα χέρια αυτού το έφηβου επικίνδυνες τεχνολογίες», είπε.
Υπαινίχθηκε την πιθανότητα πτώσης του καθεστώτος  ο πρόεδρος αρχηγός της MI6.

«Δεν θα απέκλεια, ουσιαστικά, την πιθανότητα σημαντικής πολιτικής αλλαγής στο Ιράν. Η πολιτική στο Ιράν δεν είναι σταθερή», είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι Ιρανοί εξετάζουν μια πιθανή πτώση του Άσαντ στη Συρία, ως σημείο έναρξης της ανατροπής του καθεστώτος του Ιράν.

--


 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου