ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στέλεχος του ΔΝΤ παρότρυνε βιομήχανο να φύγει από την Ελλάδα!



Ο μόνιμος τοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, συμβούλεψε τον βιομήχανο Ευάγγελο Βουλγαράκη να μεταφέρει εκτός συνόρων το εργοστάσιο που διατηρεί. Το περιστατικό γνωστοποίησε στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο ΣΕΒ διά στόματος Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Η ανάπτυξη της χώρας είναι ο μεγάλος στόχος.
 
 Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτευχθούν πολλοί άλλοι μικρότεροι στόχοι. Ένας εξ αυτών είναι η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Το ΔΝΤ – υποτίθεται πως – φροντίζει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, να που υπάρχουν μαρτυρίες μέχρι και για το αντίθετο.
Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» ο Ολλανδός Μπομπ Τράα συνέστησε στον ιδιοκτήτη της υαλουργικής βιομηχανίας «Γιούλα» να μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό. Φαίνεται, λοιπόν, πως όχι μόνο οι επενδύσεις από το εξωτερικό δεν έρχονται, αλλά και πως γίνεται… προσπάθεια να διώξουμε και τους Έλληνες επενδυτές.

Η εταιρία «Γιούλα» λειτουργεί από το 1947 και είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής βιομηχανίας. Δραστηριοποιείται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν σε όλη την ανατολική Ευρώπη. Έχει πέντε εργοστάσια στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία και ένα στην Ελλάδα.
Η κίνηση του Μπομπ Τράα προκάλεσε ίλιγγο στους πολιτικούς που άκουσαν τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον ίδιο τον Ευάγγελο Βουλγαράκη να τους διηγούνται το θράσος του Ολλανδού τεχνοκράτη. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να ρώτησε «τι είπατε;» φανερά «παγωμένος» από αυτό που άκουσε.

Ο Ολλανδός δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Από το Εκουαδόρ όπου είχε αποσταλεί ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, εκδιώχθηκε κακήν κακώς ως ανεπιθύμητος. Ακτιβιστές από τη χώρα του Ισημερινού, μάλιστα, ζήτησαν τη σύλληψη κι απέλασή του το 2003, επειδή χρησιμοποίησε το σύνολο των εσόδων από έναν σημαντικό αγωγό πετρελαίου για τη μείωση του χρέους της φτωχής λατινικής χώρας.

http://www.koolnews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου