ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνει το Ισραήλ: Σχεδιάζονται νέες επιθέσεις στη Συρία


 
Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί στο εσωτερικό της Συρίας αποτελούν καθώς φαίνεται μόνο την αρχή.. Πολλοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων πρώην ανώτατων Ισραηλινών αξιωματούχων εκλαμβάνουν τις πρώτες αυτές επιθέσεις ως το πρώτο στάδιο μιας σειράς ολοένα και κλιμακούμενων και σφοδρότερων επιθέσεων.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από μερικές ημέρες στο pentapostagma.gr, οι Η.Π.Α όχι μόνο δεν καταδίκασαν την ισραηλινή προκλητικότητα αλλά αντιθέτως έδωσαν το "πράσινο φως" για την επίθεση καθώς και την έγκριση για περαιτέρω κλιμάκωση ανοίγοντας τον δρόμο για άμεσες επιθέσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και την κατάληψη συριακών εδαφών..

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ανεξάρτητου δικτύου antiwar.como Yπουργός Αμύνης των Η.Π.Α δήλωσε ανοιχτά ότι οι Η.Π.Α “στήριξαν πλήρως ” την επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας προσθέτοντας ότι η χώρα του εξέφραζε φόβους για πιθανή μεταφορά αντιαεροπορικού οπλισμού (σ.σ. στους τρομοκράτες της Hezbollah στο Λίβανο) που υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής του κατά πολιτικών αεροσκαφών.


Ο πρώην αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ Amos Yadlin αναφέρει ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί αποτρεπτικά όχι μόνο στην περίπτωση πρόσβασης στον χημικό οπλισμό, αλλά και στην πιθανότητα να περάσουν τα Συριακά σύνορα και να εισέλθουν στο Λίβανο αντιαεροπορικά και αντιπλοικά όπλα. Πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η πραγματοποίηση νέων επιθέσεων αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης, με το Ισραήλ ουσιαστικά να "εισχωρεί" άμεσα πλέον στον πόλεμο της Συρίας..

Η διοίκηση Ομπάμα φαίνεται να αφήνει το Ισραήλ να στοχεύσει και να ενεργήσει άμεσα στον πόλεμο της Συρίας, ρισκάροντας όμως απρόβλεπτες εξελίξεις και ραγδαία παγκόσμια κλιμάκωση. 

pentapostagma.gr 


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_12.html#ixzz2KhL9J1X0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου