ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας και Βρούτσης τρέχουν να μαζέψουν την γκάφα Μέργου που δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός


- Με ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμακατώτατου μισθού
- Παρέμβαση Βρούτση από τη Βουλή: Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλός...

- Τη γκάφα έκανε ο γγ του ΥΠΟΙΚ, κ. Μέργος στη γενική συνέλευση Ασφαλιστικών Εταιρειών
- Του φάνηκαν πολλά τα 586 ευρώ κατώτατος μισθός για τους άνω των 25 και τα 511 για τους κάτω των 25
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Η δήλωση από το στόμα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός προκάλεσε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης να αναγκαστούν να επέμβουν για να σώσουν ότι σώζεται!
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, αγνοώντας πως άνθρωποι καθημερινά αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν, δήλωσε πως "στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας".

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως για τον κ. Μέργο είναι πολλά τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα για τους άνω των 25, ενώ για τους κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται στα 511 ευρώ.

Μετά το σάλο που προκάλεσε αυτή η δήλωση το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να κάνει διευκρινίσεις αδειάζοντας ουσιαστικά τον κ. Μέργο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "στο συγκεκριμένο συνέδριο - όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού".

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε εσπευσμένα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Ελλάδα είναι ούτως η άλλως χαμηλός και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν τίθεται θέμα για τον κατώτατο μισθό.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου