ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο Έλληνες στο γένος στις Ένοπλες Δυνάμεις


Θέμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακύπτει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την ελληνική Ιθαγένεια καθώς βάσει των διατάξεων του εν λόγω νόμου 3838/2010, από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 έχουν εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων νέοι που δεν είναι Έλληνες στο γένος.
Η απαλοιφή της προϋπόθεσης του Γένους για την εισαγωγή υποψηφίων στις ΑΣΕΙ ήταν απόφαση του καταστροφικού διδύμου Βενιζέλου-Μπεγλίτη και παραμένει μέχρι σήμερα σε ισχύ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ επεξεργάζονται τα νέα δεδομένα ενώ ερωτηματικό παραμένει εαν θα υπάρξουν παρενέργειες για όσους εισήλθαν και φοιτούν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της ελληνικής ιθαγένειας και μόνο και δεν είναι Έλληνες στο γένος. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως “παραμένει άγνωστο αν και πόσοι είναι οι άνδρες και οι γυναίκες των στρατιωτικών σχολών που δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν ελληνική ιθαγένεια”, το οποίο είναι ψευδέστατο. Εν αναμονή λοιπόν της νέας προκήρυξη για τις θέσεις των υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα…
strategyreports.wordpress.com


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_6836.html#ixzz2KI8CTHoG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου