ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο Παπανδρέου έλεγε ότι θα κόψει τον μισθό του όσο λείπει. Τον έκοψε;

20130210-102729.jpg

H Προκλητική μισθοδοσία του ΓΑΠ!
Δείτε πως ο Ελληνικός λαός πληρώνει ακόμα τον περιφερόμενο θίασο που εξευτελίζει την χώρα στα πέρατα του πλανήτη, αφού πρώτα την κατέστρεψε. Είναι ξεκάθαρη η φαρσοκωμωδία των ΜΜ”Ε” που μας βομβάρδισαν εν χορώ για την “τιτάνια προσφορά του ΓΑΠ που δέχθηκε να μην πληρώνεται όσο …λείπει!”
Δείτε τώρα την πραγματικότητα όπως την αποκάλυψε ο Θανάσης Φουσκίδης στα “Παραπολιτικά”.
Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου «επανασχεδιάζει την Ευρώπη» (κατά τον τίτλο των σεμιναρίων που παραδίδει μέχρι και τον επόμενο μήνα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια έναντι αδράς αμοιβής), οι συνεχείς απουσίες του από την Βουλή, συνεχίζουν να αποτελούν θέμα καθημερινής συζήτησης στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια. Ο πρώην πρωθυπουργός, που ελέω των… ακαδημαϊκών υποχρεώσεών του και στο πλαίσιο της ιδιότητάς του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξακολουθεί να βρίσκεται μονίμως σ’ ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας στις πέντε ηπείρους και στις εφτά θάλασσες, έχει αφοσιωθεί στην καριέρα
του «θεσμικού ομιλητή», προσπαθώντας να μαγεύει το ακροατήριο των διαλέξεών του.
Αντιθέτως, δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, αδιοφορώντας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πολιτικής που ασκούσε κατά την διετή πρωθυπουργική του θητεία.
Όμως το πλέον κωμικοτραγικό στοιχείο, είναι πως με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κ. Παπανδρέου, εκτός από την αμοιβή που λαμβάνει από τα ξένα πανεπιστήμια στα οποία παραδίδει μαθήματα οικονομίας και πολιτικής, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να μισθοδοτείται κανονικά από την Βουλή, παρά το γεγονός ότι τείνει να εξελιχθεί σε… μουσαφίρη στο ναό της Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παράγει κοινοβουλευτικό έργο, δεν λαμβάνει μέρος σε επιτροπές της Βουλής και φυσικά δεν δείχνει να «καίγεται» ενδιαφέρεται για τα νομοσχέδια που εγκρίνει ή απορρίπτει η παρούσα Βουλή. Αντίθετα, εμφανίζεται εν είδει guest star μόνο σε ορισμένες από τιςπολύ σημαντικές συζητήσεις στην Ολομέλεια και κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους. «Μαύρα μάτια κάνουμε να τον δούμε. Κι όσες φορές εδέησε να έλθει δεν προσέφερε τίποτα, παρά μόνο περιορίστηκε σε χαιρετούρες και άνευ σημασίας καφενειακές κουβέντες», τονίζει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ουδέποτε είχε ιδιαίτερη εκτίμηση στον κ. Παπανδρέου.
Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, ο πρώην ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, είχε σχετική επιστολή από τον περασμένο Οκτώβριο στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη, ζητώντας του να μειώνεται ο μισθός του τις ημέρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται στο εξωτερικό. Όμως εξαιτίας της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας η σχετική απόφαση άργησε χαρακτηριστικά να ληφθεί από το Προεδρείο. Κάπως έτσι, κι ενώ τον Νοέμβριο και τον Δεκεμβρίο του 2012 κανείς στη Βουλή δεν ασχολήθηκε με την μισθοδοσία του πρώην πρωθυπουργού, χρειάστηκε να μπει ο νέος χρόνος για να «νιώσει» ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πιο άδεια την τσέπη του (του κόπηκαν αναδρομικά κάποια ημερομίσθια που φυσικά είναι πολύ λιγότερα από την πραγματική του απουσία). Είναι δε χαρακτηριστικό, πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τις 30 ημέρες του μήνα ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει σχεδόν τις 28 και εμφανίζεται μια μέρα για να ψηφίσει ή να καταλάβει την θέση του στα έδρανα της Βουλής.
Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με την μισθοδοσία του κ. Παπανδρέου τους μήνες Δεκέμβριο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ – 9.041,59 ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ – 6.883,25
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – 5.780,60
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ – 1.169,99
ΤΕΛΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ – 1.136,64
ΈΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – 607
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 5.623,95 ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 3,956,38
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – 3.082,98
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ -932,88
ΤΕΛΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ – 909,31
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – 486
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 8.314,01 ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 6.217,12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – 5.665.80
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ – 911,60
ΤΕΛΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ – 909,31
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – 486
Βράζει η Αχαϊα
Όμως ο μετά Μαξίμου πολιτικός βίος Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει γίνει θέμα συζήτησης μόνο στα βουλευτικά έδρανα, το εντευκτήριο της Βουλής και τα πολιτικά στέκια του Κολωνακίου. Στα κάγκελα με την εν γένει συμπεριφορά του, είναι και τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην κοιτίδα της οικογένειάς του, την Αχαϊα. «Μας έχει ξεχάσει εντελώς. Προφανώς ξεχνά ότι πάνω απ’ όλα αυτή την στιγμή είναι βουλευτής του νομού και οφείλει να βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του τόπου», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», παραδοσιακός «πράσινος» κομματάρχης της Πάτρας. Εξάλλου, το Κίνημα έχει εκλέξει στο άλλοτε πανίσχυρο προπύργιό του, μόλις έναν βουλευτή κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Ουσιαστικά το κόμμα μας δεν έχει εκπροσώπηση αυτή την στιγμή. Προφανώς η Αχαϊα είναι πολύ μικρή για να χωρέσει το πολιτικό ανάστημα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος πλέον δίνει τα φώτα του στα πανεπιστήμια ολόκληρης της υφηλίου», επισημαίνει Αχαιός πολιτευτής. Ο τελευταίος, όπως και οι ανθυποψήφιοί του, ελέω της ευνοϊκής πρόβλεψης της εκλογικής νομοθεσίας για τους πρώην πρωθυπουργούς (που ως γνωστόν δεν κατεβαίνουν με σταυρό, λαμβάνοντας για λογαριασμό τους το σύνολο των ψήφων του κόμματος στην εκλογική τους περιφέρεια ), δεν κατάφεραν να δώσουν την μάχη επί ίσοις όροις. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως λογικό να πνέουν τα μένεα για τον ΓΑΠ, βλέποντάς τον να έχει μετατρέψει την βουλευτική ιδιότητα σε part time απασχόληση.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου