ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αεραπόβαση Αλβανών κακοποιών για αρπαγή του Π.Βλαστού στα Τρίκαλα πνίγηκε στο αίμα


Aεραπόβαση στις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε ομάδα Αλβανών κακοποιών για να απελευθερώσει τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη, κατά την οποία το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από σφοδρά πυρά των φυλάκων εκτελώντας "βαριά προσγείωση"  στον προαύλιο χώρο της φυλακής Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 16:45 το απόγευμα σήμαρα ένα ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο πιλότος και τρεις Aλβανοί οπλισμένοι κακοποιοί προσέγγισαν τον προαύλιο χώρο των φυλακών Τρικάλων, κατέβηκαν σε χαμηλό ύψος και έριξαν ανεμόσκαλα προκειμένου να ανέβει ο Παναγιώτης Βλαστός.
Οι φύλακες από δυο σκοπιές -προφανώς σαστισμένοι στην αρχή-  ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να απομακρυνθούν. Οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των φυλάκων και οι τελευταίοι απάντησαν με πυρά, με τις σφαίρες να βρίσκουν το ελικόπτερο με αποτέλεσμα να τραματιστεί ο πιλότος να το προσγειώσει ανώμαλα στο προαύλιο των φυλακών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τραυματίες, όμως η επιχείρηση της Αστυνομίας και του υπευθύνων των φυλακών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και οι τέσσερις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου έχουν συλληφθεί.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που ξυπνάει μνήμες από τις δυο πετυχημένες αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου, δύο Αλβανοί και ο ίδιος ο Βλαστός είναι τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.
Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» και σχετίζεται με την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με ένα μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Η απόπειρα είχε εξελιχθεί σε κατάσταση ομηρίας η οποία έληξε έπειτα από διαπραγματεύσεις.
Σημειωτέον ότι είναι η τρίτη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο έπειτα από εκείνη των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι το 2006 και 2009.
Πρόσφατα η αστυνομία είχε βρει αντίστοιχο σχέδιο και στη γιάφκα της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» για πιθανή απόδραση των ήδη φυλακισμένων μελών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου