ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΙΛΒΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ "Προσφέρθηκα να αγοράσω ένα... νησί αλλά οι Γερμανοί μπλοκάρουν τα πάντα"!

Μπορεί η ξαφνική επιπεφυκίτιδα να τον κράτησε μακριά από τους υποστηρικτές του στην προεκλογική συγκέντρωση του Λαού της Ελευθερίας στη Νάπολη, με αποτέλεσμα να τους μιλήσει μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης, όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορούσε να λείπει από το Μιλανέλο, το προπονητικό κέντρο της αγαπημένης του Μίλαν, όπου βρέθηκε πριν από το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ. Κατά την αποχώρησή του λοιπόν, έσπασε τη προεκλογική σιωπή μιλώντας σε δημοσιογράφους, εκ των οποίων και Έλληνες.
 
Όταν λοιπόν έμαθε ότι μπροστά του βρίσκονταν εκπρόσωποι του Τύπου από την Ελλάδα, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα δίνοντας και πάλι ένα μοναδικό σόου, που μετέδωσε η εφημερίδα Repubblica.
 
«Είχα μιλήσει με τον πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργό σας Παπαδόπουλο (εννοεί τον Γ. Παπανδρέου) όπως και με τον Σαμαρά και ήμουν στο πλευρό τους, όμως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα με τους Γερμανούς. Είναι μια καταστροφή. Λυπάμαι πολύ», δήλωσε με περίλυπο ύφος.
 
Όταν ο δημοσιογράφος του ανέφερε πως τουλάχιστον στην Ιταλία το ποδόσφαιρο στέλνει ένα θετικό μήνυμα, την ώρα που στην Ελλάδα ούτε αυτό δε συμβαίνει, τότε ο Καβαλιέρε απάντησε «αν υπάρχει κάτι που εμείς στην Ιταλία μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε… Εμείς οι Ιταλοί όπως ξέρετε, τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα, η οποία έχει βαθιές ρίζες πολιτισμού. Έχουμε όλοι μελετήσει αρχαία ελληνικά στα σχολεία μας και είναι η χώρα που κάνουμε πιο συχνά τις διακοπές μας».
 
Σκεπτόμενος λοιπόν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις των συμπατριωτών του και ίσως τις δικές του, συμπλήρωσε «είχα πει στον Παπαδόπουλο (τον διορθώνει ο δημοσιογράφος), συγγνώμη στον Παπανδρέου, αν υπάρχει μια ωραία ιδιοκτησία στην Ελλάδα και αν ήταν χρήσιμο να κάνω μια αγορά. Τώρα πια δεν έχω καν το κουράγιο, γιατί έχουν πέσει τόσο οι τιμές που θα είναι σαν να το εκμεταλλεύομαι. Το είχα πει σε εκείνον αλλά και στον Σαμαρά. Του είχα πει αν υπάρχει κάποιο νησί να αγοράσω, εγώ είμαι διαθέσιμος. Τώρα όμως σωπαίνω, γιατί με τις τιμές που επικρατούν θα είναι σαν έρχομαι για να εκμεταλλευτώ την κατάσταση».
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει στον ιταλικό Τύπο λέγοντας πως είναι υπερήφανος για την προεκλογική του καμπάνια, όπου υποσχέθηκε να αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις και προθυμοποιήθηκε να δώσει από την τσέπη του 4 δισ. ευρώ για την επιστροφή του φόρου ιδιοκατοίκησης του 2012.
 
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σκάνδαλο με περίφημα δείπνα του στις πολυτελείς βίλες του, λέγοντας πως «εδώ στην Ιταλία μου επιτέθηκαν με τα μπούνγκα-μπούνγκα τα οποία είναι μια απόπειρα δυσφήμησής μου και τίποτα άλλο. Από 150.000 καταγεγραμμένες συνομιλίες δεν έχει προκύψει κανένα αδίκημα και όμως συνεχίζουν με αυτές τις δίκες, τις οποίες καλύπτει ο ξένος Τύπος όπου η εισαγγελία είναι σοβαρή. Ενώ σε εμάς η εισαγγελία είναι μια μαφία πιο επικίνδυνη από την σικελική μαφία και γνωρίζω ότι λέω κάτι σοβαρό, αλλά έτσι είναι».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου