ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

"ΝΤΟΥ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ.

Οι αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες μπαίνουν στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έκαναν έφοδο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Όπως αναφέρει το ArcadiaPortal.gr, η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε δεχτεί καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι λαθρομετανάστριες προσφέρουν παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες

αποκλειστικής νοσοκόμας και γι'αυτό το λόγο προχώρησαν σε αυτόν τον έλεγχο, στον οποίο διαπίστωσαν πως πράγματι εργάζονταν παράνομες αποκλειστικές.
Το περίεργο όμως δε φαίνεται να είναι μόνο αυτό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συναντήθηκαν με τη διοικήτρια του νοσοκομείου η οποία φέρεται να δήλωσε ότι έχει ...κοινούς στόχους με την οργάνωση σε ότι αφορά την απομάκρυνση των παράνομων νοσοκόμων. Έδωσαν μάλιστα και κοινή συνέντευξη.
Η στάση αυτή της διοικήτριας προκάλεσε την αντίδραση του ιατρικού προσωπικού καθώς όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Παπασταματάκης Γεώργιος, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. «Η κοινή συνέντευξη τύπου με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος, εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ' αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της «συνεργασίας» των δύο πλευρών. Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει ν' αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό» σημειώνει.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας καταφέρεται κατά της διοικήτριας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός».
Να σημειωθεί ότι η Αρκαδία είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κάτι που προκαλεί ακόμη περισσότερες παρασκηνιακές συζητήσεις στο Νοσοκομείο της Τρίπολης.


gkourou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου