ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τι άλλο θα ακούσουμε... Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τραυματίστηκε κανείς αστυνομικός όταν έπιασαν τους τρομοκράτες!!!

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφόιες των τεσσάρων ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά την πάλη που προηγήθηκε της σύλληψής τους στο Βελβενδό Κοζάνης, αλλά... 

πραγματικά εντυπωσιάζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι είναι απόδειξη ψευδολογίας από την κυβέρνηση το γεγονός ότι "Δεν τραματίστηκε κανείς από τους αστυνομικούς" (ενώ τραυματίστηκε, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο). Πρώτη φορά εγκαλεί την αστυνομία γιατί δεν είχε θύματα...

Πρόκειται για φωτογραφίες των κρατουμένων πριν την επεξεργασία τους για τις ανάγκες της αναγνώρισής τους. Να σημειώσουμε ότι οι ντόπιοι αστυνομικοί που κατάφεραν και τους συνέλαβαν αγνοούσαν ότι είχαν καταγάγει μια μεγάλη επιτυχία κατά "ειδικών εγκληματιών" - όπως χαρακτηρίζονται οι τρομοκράτες από την αστυνομία - και θεωρούσαν ότι πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Α ρχικά, μάλιστα, λόγω των ΑΚ-47 πίστεψαν ότι ήταν Αλβανοί ληστές. Ώρες μετά και αφού είχε γίνει αποστολή των στοιχείων τους στην Αθήνα, έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο περί τρομοκρατών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφήθηκαν με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι, ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν, μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα». 

Aμέσως έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγορεί για "πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απρέπεια" την κυβέρνηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά: 

» Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί, ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις; 

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά, ερωτά ο ΣΥΡΙΖΑ τους αστυνομικούς γιατί είχαν το θράσος να μην τραυματιστούν από τους τρομοκράτες! Πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση! 

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: 

» Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα; » Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι, υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;». 

Προφανώς στο Μνημόνιο σταματά η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ξένων που έχουν καταλάβει την χώρα. Έχει δηλαδή επιλεκτική ξενολατρεία...

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμα επίδειξη αμετροέπειας, επιμένει να θεωρεί με το ζόρι «βασανιστές» τους Έλληνες αστυνομικούς και να μην έχει το κουράγιο να παραδεχθεί τουλάχιστον το λάθος του, να εξάγει συμπεράσματα πριν την διεξαγωγή έρευνας, τα ευρήματα της οποίας τον διέψευσαν.

Απάντηση 1η: Από συστάσεως ελληνικού κράτους ο πειθαρχικός έλεγχος όσων υπηρετούν στο Δημόσιο τομέα διεξάγεται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και δεν προβλέπεται βέβαια να διεξάγεται η έρευνα από τις… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Απάντηση 2η: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί ή παριστάνει ότι αγνοεί ότι τραυματίσθηκε αστυνομικός κατά την επιχείρηση σύλληψης. Αγνοεί επίσης ότι για τον ίδιο λόγο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων! 

Απάντηση 3η: Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν έχουν συνταχθεί ακόμη, για τον απλούστατο λόγο ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία αρνήθηκαν να παραλάβουν τις σχετικές παραγγελίες για εξέτασή τους από ιατροδικαστή. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της προδικαστικής ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κληθούν αυτεπαγγέλτως σε ιατροδικαστική εξέταση.

Απάντηση 4η: Με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουμε όλοι να πάθουμε «Διεθνή Αμνησία» (έτσι αποκαλεί την Διεθνή Αμνηστία το κόμμα του κ. Τσίπρα στην ανακοίνωσή του!). Δεν έχουμε πάθει αμνησία πάντως όταν δεν θυμόμαστε, εδώ και μία εβδομάδα, να έχει εκδοθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει την τρομοκρατική δράση των ληστών της Κοζάνης… » 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου